Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leo Borg, 15, tog hem JSM-guldet

Foto: HANNA FRANZéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sådan far, sådan son. 

Leo Borg, 15, tog lekande lätt hem JSM-guld i 16-årsklassen. 

Björn Borg behöver inte någon vidare introduktion. Den svenska legendaren hålls än i dag som en av tennisvärldens största genom alla tider. 

Och hans talang har till synes gått i arv till sonen Leo, 15. 

Leo Borg har i många år omtalats som en stor tennistalang och under fjolårets Stockholm Open visade han prov på sin talang. Han fick sensationellt chansen i seniorsammanhang efter ett återbud och det slutade med en knapp förlust mot två år äldre Gustaf Ström. 

Så när JSM på söndagen avgjordes i Göteborg var förväntningarna på unge Borg högt ställda. Men han infriade dem. Borg släppte inte ett set och och tappade bara 19 game på sina sex matcher på väg till titeln. Han kan nu titulera sig JSM-guldvinnare i 16-årsklassen. 

Leo Borg, 15, satsar fullt ut på tennisen

Unge Borg fyller 16 år senare i år. Pappa Björn Borg avslöjade i samband med Stockholm Open förra hösten att hans son efter grundskolan kommer att satsa helhjärtat på tennisen. 

- Leo kommer att gå ut nian. Sen kommer han att satsa på tennis. Han måste ut i Europa och världen. Jag frågade Leo - vill du inte fortsätta? ”Jag tror inte det”, svarade han. Sen kan man alltid läsa någonting. Men han vill satsa på tennisen och göra ett försök nu. Om det funkar vet vi inte. Vi får se. Han är 15 år nu och det gäller att börja spela med de äldre, sa Björn Borg då. 

– Sen gäller det att ha ett bra lag runtomkring sig, som man känner sig bekväm med. Och det har han just nu. Sen behöver han stöttning av mig och Patricia. Ingenting kommer gratis. Det är ganska dyrt att ligga ute som tennisspelare. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.