Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larssons och Ymers matcher skjuts upp

Rök från bränderna i Australien stör spelet i Melbourne. Här tvingas Dalila Jakupovic bryta sin match med sveda i ögonen och andningsproblem.
Johanna LarssonFoto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

För andra dagen i rad tvingades kvalspelet till Australian Open i tennis skjutas upp på grund av för dålig luft.

Både Johanna Larssons och Elias Ymers matcher flyttas till i morgon.

Larsson ställs i första kvalomgången mot polskan Urszula Radwanska. Ymer möter Emilio Gomez från Ecuador.

Några kvalmatcher hann spelas klart under förmiddagen, lokal tid, innan spelet bröts på grund av den dåliga luftkvalitén.

Senare rensade ett ösregn med stormbyar luften, men då kunde man inte spela på grund av regnet.

Det är röken från de omfattande skogsbränderna i Australien som gjort luftkvalitén i Melbourne väldigt dålig. Även under tisdagen ställdes kval och träning in under förmiddagen. När spelet återupptogs klagade flera spelare på röken.

En spelare, slovenskan Dalila Jakupovic, fick hjälpas av banan efter att ha tvingats ge upp sin match mot Stefanie Vogele, Schweiz. Kanadensiskan Eugenie Bouchard tog en medicinsk timeout i sin kvalmatch mot You Xiaodi och sade att hon hade ont i bröstet. Hon kunde dock återvända och vinna matchen.

Huvudturneringen inleds på måndag.

Dags för tronskifte? Kan någon av de här vinna i Melbourne?

Har du koll på nästa generation tennisstjärnor?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.