Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Larsson kan ställas mot mästarinnan

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: MARK BAKER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARK BAKER / AP TT NYHETSBYRÅN

Svenskorna ska kunna ta sig förbi första omgången i Australian Open. Men redan i den andra blir det kanske övermäktigt motstånd.

Johanna Larsson ställs mot regerande mästarinnan Caroline Wozniacki.

Och Rebecca Peterson, som aldrig tidigare tagit sig in i grand slam-turneringen i tennis i Melbourne, kan få möta den förra världsettan Maria Sjarapova i andra omgången.

I den första matchen i Melbourne har Peterson, rankad 62:a, lottats mot den 84-rankade Sorana Cirstea, Rumänien. 75-rankade Larsson ställs mot den 63-rankade Vera Lapko, Vitryssland.

Turneringen inleds på måndag.

Rebecca Peterson kan få Maria Sjarapova

Johanna Larsson har tagit sig förbi första omgången i Australian Open två gånger tidigare, 2015 och 2016, men längre än så har hon aldrig gått. Chansen att det ska gå vägen i år är minimal. Den danska världstrean, som i fjol tog sin första grand slam-titel just i Melbourne, blir säkert för svår.

Den 23-åriga Rebecca Peterson tog ett stort steg i karriären i fjol då hon tog sig till andra omgången i både Franska mästerskapen och Wimbledon och till tredje omgången i US Open. I sin första Melbourne-turnering kan det ta stopp mot Maria Sjarapova. Den 31-åriga ryskan har vunnit Australien Open (2008) och har spelat ytterligare tre finaler, den senaste 2015.

Rättad: I tidigare versioner har svenskornas motståndare i första omgången blivit omkastade. Rätt är att Peterson möter Cirstea och Larsson möter Lapko.