Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kyrgios superdrag – fick hjälp av publiken

Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / GEOFF BURKE-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA

Att ta hjälp av publiken var hans segerdrag i kvartsfinalen – så Kyrgios återanvände samma grepp en gång till.

Den här gången tog det honom till final i Washington.

– Det är enkelt när någon säger åt en vad man ska göra, sa Kyrgios till ATP-tourens hemsida efter matchen.

Australiensaren Nick Kyrgios har gjort sig känd för sin extroverta personlighet och oförutsägbara beteende. I kvartsfinalen av ATP-turneringen i Washington lyckades han rädda en matchboll genom att ta hjälp av publiken, som fick väga in i vart han skulle lägga sin serv.

I semifinalen under natten mot söndagen passade han på att använda samma trick igen. Inför matchboll tog han återigen till publiken. Det visade sig återigen vara ett lyckosamt drag. Efter rådgörning med en man på läktaren vann Kyrgios matchbollen och tog sig därmed till final.

Kyrgios firade med en stadig high five med mannen bakom det vinnande draget, och fortsatte sen att fira vinsten med sitt team.

– Det är väldigt enkelt när någon bara säger åt en vart du ska serva. Man går bara all in på den punkten och försöker träffa, det är det enda i fokus, sa Kyrgios till ATP-tourens hemsida efter matchen.

I finalen står ryssen Daniil Medvedev för motståndet när Kyrgios jagar sin första seger i Washington. Han har visat storform under veckan, på fem matcher har han slagit 93 ess och bara förlorat ett set.