Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kyrgios riskerar straff efter bilderna med flickvännen

Kyrgios oväntade drag - vann efter tips från publiken
Nick Kyrgios tillsammans med flickvännen Costeen Hatzi på Melbournes gator.
Foto: JAMES ROSS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nick Kyrgios tvingades lämna återbud till Australian Open. 

Nu riskerar australiensaren ytterligare ett bakslag – efter en åktur med en elscooter.  

Nick Kyrgios var det stora hemmahoppet, men under måndagen kom beskedet. 27-åringen kommer inte spela på grund av en knäskada. 

– Jag är förkrossad, så klart, sade han på en presskonferens.

Hemmaspelaren var en av förhandsfavoriterna till segern i singelturneringen, men nu försvinner därmed ett hot till Novak Djokovic som tippas ta hem titeln. 

Ett stort bakslag för turneringen och huvudpersonen själv. Kyrgios riskerar att få ytterligare ett dystert beslut efter sin vistelse i Australien. 

Bilder visar att stjärnan riskerar att straffas för lagbrott. Tillsammans med flickvännen Costeen Hatzi tog Kyrgios en sväng med en elscooter på Melbournes gator. 

Riskerar två års fängelse för misshandel

Problemet? Stjärnan saknade hjälm, vilket är ett krav för att åka på fordon som kan nå hastigheter upp mot 20 kilometer i timmen enligt delstaten Victorias lagar. 

Om Kyrgios blir dömd lär straffet bli lindrigt, betydligt hårdare straff riskerar 27-åringen i ett annat ärende. I somras blev han anklagad av den tidigare flickvännen Chiara Passari för misshandel som ska ha skett i samband med att paret bröt upp i december 2021. 

Rättegången skulle ha ägt rum i somras, men blev uppskjuten till 3 februari – bara dagar efter Australian Open-finalen. Vid en fällande dom riskerar Kyrgios två år i fängelse. 

Nick Kyrgios var under förra året i Wimbledon-final där han förlorade mot Novak Djokovic.

Wilander om Beckers tid i fängelse

Wilander om Beckers tid i fängelset: "Roligt att han är tillbaka – han behövs"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.