Åtalas – Kyrgios riskerar fängelse

Foto: JOHN WALTON / STELLA PICTURES / PA
Foto: MARK GREENWOOD/IPS/SHUTTERSTOCK / MARK GREENWOOD/IPS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Under onsdagen ska Nick Kyrgios, 27, spela kvartsfinal i Wimbledon. 

Nu riskerar han två års fängelse.

Stjärnan står åtalad för misshandel av sin exflickvän och är kallad till domstol i augusti, skriver The Canberra Times. 

Advokatfirman som företräder Kyrgios menar att uppgifterna är missvisande. 

Australiern, rankad 40 i världen, har varit rubrikernas man under pågående Wimbledon.

Nick Kyrgios slog ut Stefanos Tsitsipas efter en kaosmatch som innehöll såväl psykningar som utbrott och slungade bollar mot publiken.

– Det han håller på med är konstant mobbning. Han var förmodligen en mobbare i skolan också. Jag gillar inte mobbare som trycker ner andra. Han har några goda sidor, men också en väldigt ondskefull sida som kan skada hans omgivning, sa Tsitsipas eferåt.

Kyrgios svar?

– Jag vet inte vad jag ska säga.. jag vet inte på vilket sätt jag mobbade honom. Det var han som slog bollar mot mig och mot publiken.

Åtalas för misshandel av exflickvännen

Under onsdagen ska Kyrgios spela kvartsfinal i Wimbledon, för för första gången på åtta år, då han ställs mot chilenaren Christian Garín.

Dagen innan kommer nyheter från hemlandet.

The Canberra Times skriver att 27-årige Kyrgios står åtalad för misshandel av sin exflickvän. En misshandel som ska ha inträffat förra året.

Tidningen skriver vidare att Kyrgios är kallad till rättegång om en månad och att han riskerar upp till två år i fängelse.

Kyrgios advokatbyrå: ”Uppgifter är missvisande”

Advokaten Jason Moffett bekräftar att Kyrgios är medveten om åtalet och att det är kopplat till en nära relation.

– Det är en allvarlig anklagelse och Kyrgios tar den på största allvar, säger Moffett enligt tidningen.

Advokatbyrån som företräder Nick Kyrgios menar i ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen att uppgifterna att tennisstjärnan är åtalad är missvisande. De skriver att Kyrgios för tillfället inte kan anses vara åtalad, eftersom han inte blivit delgiven åklagarnas anklagelser i rätten. De skriver också att innebörden av anklagelserna inte är klarlagda eller bekräftade av åklagare eller Kyrgios själv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.