Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krisdraget: Legendaren auktionerar sina kläder

Foto: SPLASHNEWS.COM / SPLASH NEWS TT NYHETSBYRÅN
Foto: GEORGIA MARRIOTT / IMAGO IMAGES / PAUL MARRIOTT WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Skandalomsusade tennislegendaren Boris Becker, 51, auktionerar ut flera av sina mest prestigefyllda pokaler under Wimbledon.
Och nu hoppas man på att han ska bli kvitt med sina skulder:
– Vi förväntar oss att bli klara med långivarna senare i år, säger Mark Ford, en av stjärnans konkursförvaltare, enligt The Sun.  

Turerna kring den tyska tennislegendaren Boris Becker, 51, har varit många. Efter att ha samlat på sig sportsliga meriter som bland annat sex grand slam-titlar, så har livet efter karriären handlat mer om förluster. 

I juni 2017 kom beskedet att Becker gått i personlig konkurs – och under Wimbledon tvingas nu den tidigare tennisstjärnan att auktionera ut flera föremål från karriären. 

Däribland finns en av hans tre pokaler från Wimbledon 1985, pokalen från Davis Cup 1988 och trofén från US Open 1989, enligt The Sun.  

”Ovanlig möjlighet för fansen” 

Redan i fjol var det aktuellt med att auktionera ut Boris Beckers troféer, skriver The Mirror. Men då motsatte sig legendaren konkurskravet och menade att han skyddades av diplomatisk immunitet med hänvisning till att han utsetts till idrottsambassadör för Centralafrikanska republiken. Men efter att argumentet inte nått någon större framgång la han ned det fallet. 

Och nu ska han alltså auktionera ut sina föremål för att kunna betala sina skulder. Där ingår enligt Daily Mail inte bara hans troféer utan även gamla matchkläder som tröjor och strumpor från framgångsåren. 

Boris Beckers konkursboförvaltare Mark Ford är hoppfull inför auktionen: 

– Vi är glada över att den här auktionen äger rum nu, de ägodelar är en av få som kvarstår i konkursen, vi förväntar oss att bli klara med långivarna senare i år, säger han enligt The Sun och fortsätter: 

– Vi hoppas att auktionen kommer att tas emot med stor förväntan. Det här är en ovanlig möjlighet för tennisfansen att komma över minnesvärda objekt som dessa. 

Becker hade tidigare en förmögenhet på omkring 1,6 miljarder kronor. När han förklarades i personlig konkurs vid en domstol i England 2017 rapporterades han ha skulder på över 366 miljoner kronor, enligt The Sun.  

Kostsam skilsmässa 

Hur det kunde gå så illa för Boris Becker är något som det spekulerats vid. Enligt Der Spigel gjorde han några mindre lyckade investeringar i energiindustrin i Nigeria och Ghana men även i stålindustrin i Indien.  

Men mestadels så är det hans privatliv som ställt till det. Hans skilsmässa från exfrun Barbara Feltus var kostsam, Becker förlorade vårdnaden av parets barn – och cirka 250 miljoner kronor i förmögenhet. 

Dessutom har Boris Becker en pågående dispyt efter den senaste skilsmässan från Lilly Becker från i maj i år. Lägg därtill att han blev tvungen att köpa ett hus åt en kvinna som födde honom ett utomäktenskapligt barn. 

Auktionen som ska täcka hans skulder pågår tills på torsdag. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.