Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kommer inga fler chanser – måste vinna”

Federer ställs mot Djokovic i herrfinalen.
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES / COLORSPORT WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Robert Linstedt och Jelena OstapenkoFoto: JAMES MARSH/BPI/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Tre raka Wimbledon-finaler som slutat i förlust.

På söndag kan Robert Lindstedt, 42, bryta sviten – i par med Jelena Ostapenko, 22.

– Det kommer nog inga fler chanser. Vi måste vinna nu, säger Lindstedt.

Dubbelesset Robert Lindstedt, 42, är Sveriges just nu mest framgångsrika aktiva tennisspelare.

Svensken var i tre raka Wimbledon-finaler 2010, 2011, 2012 i par med Horia Tecau – men föll i samtliga.

I stället bärgade han karriärens första grand slam-titel när han skrällvann Australian Open 2014 i par med Lukasz Kubot.

På söndag får han en fjärde chans på en dubbeltitel i Wimbledon – i mixedturneringen tillsammans med Jelena Ostapenko.  

– När man väl kommer in i slutskedet av mixedturneringen är det blodigt allvar. Det är riktigt kul att vara med, säger Lindstedt.

Lindstedt/Ostapenko slog paret Matwe Middlekoop och Zhaoxuan Yang med 7-5, 6-2 under fredagen.

– Första set skulle vi ha vunnit lite enklare. Sen spelade Jelena nästan felfritt andra set. Det är lätt att vara kille bredvid henne, säger Lindstedt.

”Jävligt nära igen”

Paret har gjort viral succé under Wimbledon-veckorna efter att Ostapenko två gånger ha råkat serva Lindstedt i huvudet. 

– Hon var jävligt nära i dag igen. Det har blivit en kul grej. Och jättebra för våra sociala medier, så klart, skojar Lindstedt.

https://twitter.com/Wimbledon/status/1149027581955575808?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1149027581955575808&ref_url=https%3A%2F%2Ftennisportalen.se%2Flindstedt-ostapenko-vidare-till-semifinal-skont-att-vinna-utan-huvudvark%2F

Vad är det som fungerar så bra för er på banan?

– Vi är båda väldigt intensiva. Vi känner att vi måste skruva ner oss själva litegrann, annars blir det för mycket. Men på något sätt kan två ”minuspoler” bli till en positiv. Jag kan mer eller mindre spela vanlig dubbel med Jelena, och känner inte att jag behöver kasta mig in för att ”rädda” poäng. Hon kan stå och hålla flera killar nere vid baslinjen i dueller. Och jag kan vänta på rätt tillfälle i stället för att chansa. Vi har faktiskt väldigt roligt också. 

I finalen på söndag väntar Ivan Dodig/Latisha Chan – ett mixedpar som har vunnit Franska Öppna två år i rad. 

– Det är ett av de bästa mixedparen på touren. Ivan är en otroligt bra tennisspelare – en fantastisk atlet. Latisha har vunnit US Open också. Hon går väldigt nära nätet och har bra reflexer så det gäller att lobba henne. Det kommer bli tufft, säger Lindstedt.

Vad skulle en seger betyda?

– Man tränar och sliter för att nå finalen i dubbel (herrdubbel). Men att få vinna en Wimbledon-titel i mixed skulle slå högre än de flesta av dubbeltitlarna som jag har vunnit på touren. Det kommer nog inga fler chanser. Vi måste vinna nu.

Något löfte om du bryter Wimbledon-finalsviten på söndag?

– Att jag ska fortsätta vara den skitstövel jag är (skratt). Nej, det skulle vara en otrolig glädje att få göra det. Det här är Wimbledon. Det blir inte större.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.