Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klopp nekades att träffa Becker – ”en säkerhetsrisk”

Boris Becker döms till fängelse
Boris Becker.
Foto: NADINE RUPP/SAT.1 / STELLA PICTURES/DDP IMAGES SAT.1/NADINE RUPP
Jürgen Klopp.
Foto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS BILDBYRÅN

Boris Becker har avtjänat sitt fängelsestraff. 

Men väl inne i fängelset skulle han få besök av Jürgen Klopp.

Men Liverpool-tränarens besök nekades.

– Jag kunde inte besöka honom eftersom jag skulle ha varit en säkerhetsrisk enligt myndigheterna, säger Klopp till Bild.

Boris Becker är numera en fri man.

Han dömdes i april, av en domstol i London, till 2,5 års fängelse för att efter att ha befunnits skyldig till fyra åtalspunkter i målet som gäller hans personliga konkurs 2017.

Han släpptes sedan i december och 55-åringen släppte sedan en stor tårfylld intervju med Apple+ där han berättade om tiden bakom galler.

– Jag har nått botten. Jag vet inte vad jag ska göra, säger han och fortsätter:

– Jag tar mitt straff, jag kommer inte gömma mig eller fly. Jag accepterar vilken dom jag än får.

Nu har han släppt en till tårfylld intervju med tyska tv-kanalen Sat.1 – där han berättar om hur Liverpools tränare Jürgen Klopp stoppades från att besöka honom i fängelset.

– Svaret jag fick var: ”Jürgen får inte besöka dig, han är för känd. Vi är rädda för hans säkerhet, vi vill inte ha uppståndelsen. Vi måste neka dig det”, säger Becker i intervjun, enligt Bild.

Klopp om Becker: ”Var min stora idol”

När den tyska tidningen sedan frågar Klopp om hans relation med Becker berättar Liverpool-tränaren om vänskapen.

– Boris är den stora idolen i min barndom och ungdom. Vi träffades för första gången på Wimbledon för sju år sedan. Min fru Ulla organiserade det på den tiden. Hon visste att jag verkligen ville träffa honom. Jag följde hela hans karriär och var ett stort fan. Vi tillbringade sedan en sensationell kväll i Wimbledon - vi klickade och hade väldigt roligt.

Han fortsätter:

– Johannes B. Kerner (tysk programledare) tog kontakt med honom i fängelset. Vi pratade sedan i telefon och jag sa bland annat till honom att han absolut måste skriva en bok. Han sa då: ”Ja, men jag tror... att ingen kommer att tro på hur det verkligen är här.” Det var särskilt viktigt för mig att stötta Boris och att säga till honom att vi inte kommer att svika honom. Tyvärr kunde jag inte besöka honom eftersom jag enligt myndigheterna skulle ha varit en säkerhetsrisk om jag besökte honom. Det var därför det inte fungerade. Men det är inte längre viktigt heller – det viktiga är att Boris är fri igen, säger Klopp till Bild.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.