Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klar för Stockholm Open: ”Blir väldigt spännande”

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Joachim ”Pim-pim” Johansson är klar för Intrum Stockholm Open.

37-åringen slog Arvid Nordquist och går in i kvalet till huvudturneringen på söndag.

– Det ska bli väldigt spännande att se honom, säger turneringschefen Simon Aspelin.

Affischnamnet Juan Martin Del Potro ställer in Intrum Stockholm Open på grund av skada.

Samtidigt står det klart att Joachim ”Pim-Pim” Johansson är klar för kvalet till huvudturneringen.

37-åringen tog sin tredje raka seger i förkvalet under torsdagen när han slog Arvid Nordquist med 6–4, 6–2.

Därmed har ”Pim-pim” säkrat ett wildcard till huvudkvalet. På söndag gör han sin första officiella match på ATP-touren sedan 2013, då han gjorde en minicomeback i Stockholm Open. 

– Det ska bli väldigt spännande att se honom. Nu får han riktiga värdemätare, eftersom det är ett tufft kval. Det ska bli jätteintressant att se hur han står sig på söndag, säger turneringschefen Simon Aspelin.

”Pim-pim” klar för Stockholm Open 2019 

Startfältet till kvalet och huvudturneringen är därmed helt spikad. Fabio Fognini blir förstaseedad i huvudturneringen, dit även Grigor Dimitrov har fått ett wild card.

– Vi har ett starkt startfält. Fognini slog Karen Khachanov i Shanghai i dag och har väldigt mycket att spela om i kampen om en plats i ATP-slutspelet där det är väldigt tajt om platserna, säger Aspelin.

De svenska färgerna kommer att försvaras av Mikael Ymer och Elias Ymer. Storebror Elias har dragits med en skada men är startklar.

– Jag har sett honom träna som vanligt här i Kungliga och har haft regelbunden kontakt med både honom och hans agent, säger Aspelin

Intrum Stockholm Open avgörs 13-20 oktober i Kungliga Tennishallen.