Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kerber till final: ”Riktigt glad”

Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

För två år sedan förlorade Angelique Kerber klart, 5–7, 3–6, mot Serena Williams i Wimbledon-finalen i tennis.

Nu kan den 30-åriga tyskan – som vann Australian Open och US Open 2016 – få sin revansch. Världstian Kerber är nämligen klar för karriärens andra finalmatch på gräset utanför London efter att ha besegrat 12-rankade lettiskan Jelena Ostapenko i två raka set, 6–3, 6–3, efter bara drygt en timmes spel på centercourten.

Kerber till Wimbledon

Kerber hade matchboll vid ställningen 5–1 i andra set när Ostapenko bröt fram till 5–2. Den andra matchbollen utnyttjade Kerber, efter att Ostapenko missat.

– En riktigt tuff match. Hon slog bollarna väldigt hårt. Jag försökte bara vara fokuserad under varje poäng. Jag är riktigt glad, säger Angelique Kerber till Eurosport.

Finalen på lördag blir antingen en repris från 2016 eller en heltysk drabbning. Amerikanskan Serena Williams – med 23-grand slam-titlar varav sju i Wimbledon – möter senare under torsdagen Kerbers landsmaninna Julia Görges som aldrig tidigare varit framme i semifinal i en grand slam-turnering.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.