Foto: Filip Singer / Epa / TtFoto: Filip Singer / Epa / Tt
 Foto: Filip Singer / Epa / Tt
Foto: Lynn Bo Bo / Epa / TtFoto: Lynn Bo Bo / Epa / Tt
 Foto: Lynn Bo Bo / Epa / Tt

Skrällen: Kerber slog Williams i finalen

Publicerad

Serena Williams föll i jakten på sin 22:a grand slam-titel.

Angelique Kerber slog världsettan – sedan kom tårarna.

– Min dröm blev sann i dag, säger 28-åringen som nu klättrar upp till andraplats på världsrankingen.

Serena Williams hade chansen att tangera Steffi Graf i antal grand slam-titlar. Men världsettan tvingas att vänta på sin 22:a titel.

28-åriga Angelique Kerber lyckades bli den första att besegra Serena Williams i en grand slam-final sedan 2011, då Williams föll i US Open-finalen.

Tyskan vann första set med i Australian Open-finalen, 6-4, och men tappade andra, 3–6.

Tredje set blev sedan en rysare innan Kerber till slut stod där som segrare. Med tårfyllda ögon höll hon sedan ett känslofyllt tacktal.

– Hela mitt liv har jag jobbat så hårt. Nu är jag här och kan kalla mig grand slam-mästare. Det är helt galet, säger Angelique Kerber.

Segern innebär att Angelique Kerber klättrar från sjätte- till andraplats på världsrankingen.

Hon var nära att åka ut redan i första rundan – men blir nu första tyskan att vinna en grand slam-titel under 2000-talet.

– Jag hade ett ben på flyget hem till Tyskland... Och nu står jag här, säger hon.

Serena hyllade Kerber

När Serena Williams jagade sin 22:a grand slam-titel i fjolårets US Open slogs hon oväntat ut av italienskan Roberta Vinci i semifinalen. Smällen fick amerikanskan att ta ledigt i fem månader men i Australien har hon visat storform och släppte inte ett enda set på vägen mot finalen.

I finalen tog den sviten slut.

– Det här gör ont, ont, ont, för henne, säger Eurosports expert Sofia Arvidsson

Serena Williams gratulerade sin finalmotståndare i sitt tacktal.

– Du förtjänade verkligen det här och jag hoppas att du njuter av det ögonblicket, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag