Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kallas nya Sjarapova: ”Det finns likheter”

Amanda Anisimova är rankad 28:a i världen.Foto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅN
Maria Sjarapova slutade med tennisen i vintras.Foto: AARON FAVILA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CAL SPORT MEDIA / SIPA USA/IBL

Maria Sjarapova har lagt av men kan snart ha en arvtagare på plats.

”Den nya Sjarapova” – Amanda Anisimova – är redo att erövra tennisvärlden om man ska tro hennes agent Max Eisenbud.

– Det finns likheter, det är svårt att bortse från, säger han till CNN.

Hon är uppe i över 161 000 följare på Instagram – och har sponsorkontrakt som är värda miljoner dollar.

Den 18-åriga Amanda Anisimova har även siktet inställt på världseliten i tennis.

Anisimova är redan rankad 28:a i världen och var i oktober förra året nära att ta sig in på topp 20-listan efter att ha kommit till fjärderundan i Australian Open. Dessutom blev det semifinal i Roland Garros där hon blev utslagen av världsettan Ashleigh Barty.

Anisimovas kometkarriär har fått henne att jämföras med den femfaldiga Grand Slam-vinnaren Maria Sjarapova. Deras gemensamma agent Max Eisenbud håller med.

– Självklart finns det likheter, det är svårt att bortse från. Jag är deras agent, de är båda väldigt attraktiva, de båda har ryska rötter och allt sånt, säger han till CNN.

Amanda Anisimova kallas för ”Nya Sjarapova”

Agenten är inte orolig över att alla miljoner som Anisimova redan dragit in på sponsorkontrakt ska få henne att sluta fokusera på tennisen.

– Hon har ryskt blod, så jag är inte oroad över det. Hon är ganska tuff, väldigt driven och väldigt professionell, säger Max Eisenbud.

Amanda Anisimovas förebild när hon var barn då? Maria Sjarapova så klart. Hon blev imponerad när hon fick se sin idol live i Florida som 10-åring.

– Mina ögon poppade ut från huvudet när jag såg henne, säger Anisimova.

Vid sidan av succén på banan har Anisimova också tvingats gå igenom en familjetragedi. Hennes 52-årige pappa gick bort i en hjärtattack förra året.

– Det var väldigt jobbigt. Det tog ett tag innan jag kunde njuta av sporten igen efter det, har hon sagt till New York Post.

 

https://www.instagram.com/p/Bzv646XgLcK/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.