Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fantastiskt – har utvecklats enormt”

Foto: ANDY WONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDY WONG / AP TT NYHETSBYRÅN

Det var så nära en jätteskräll.

Mikael Ymer pressade ryske stjärnan Karen Chatjanov, som ligger på 17:e plats på världsrankingen, i en tuff och mycket dramatisk femsetare. 

Men den svenske 21-åringen föll, och får lämna Australian Open efter setsiffrorna 2–6, 6–2, 4–6, 6–3, 6–7 (8-10). 

– Han har startat det här året på ett fantastiskt sätt, säger Eurosports Jonas Björkman. 

Det var nära en riktig knall i Melbourne, på torsdagsförmiddagen svensk tid. Svenskhoppet Mikael Ymer, rankad 78:a i världen, pressade oväntat den ryska stjärnan Karen Chatjanov, 23, i en mycket spännande femsetare (2–6, 6–2, 4–6, 6–3, 6-7). 

I det femte och avgörande setet var spelet mycket dramatiskt. Ymer och Chatjanov bröt varandras servar flera gånger - och till slut kom man fram till ett avgörande tiebreak. Där var Chatjanov, som tränas av svenske coachen Fidde Rosengren, starkast, och vann med siffrorna 10-8.

När Chatjanov vann lade han sig ner på marken, och kunde pusta ut av lättnad.   

– Det var en grym match, otroligt dramatisk och jäkligt synd att inte Mikael fick med sig den här matchen. Det kändes som att han var lite stabilare än ryssen som jag tyckte pendlade från att spela riktigt bra till att göra stora misstag, säger Jonas Björkman, expertkommentator på Eurosport. 

”Finns väldigt mycket positivt”

Trots uttåget stod Ymer för en imponerande insats och tangerade sitt eget rekord i grand slam-sammanhang. Han får dessutom åka hem med 128 000 dollar, vilket motsvarar drygt 836 000 kronor, i prispengar. 

Jonas Björkman är imponerad av Ymer och ser fram emot att följa honom under säsongen. 

– Det finns väldigt mycket positivt, han utmanar en som är rankad 16 i världen och har utvecklats enormt från förra året. Han har startat det här året på ett fantastiskt sätt, så det ska bli väldigt kul och se vad han kan göra det här året. Han kommer göra det jobbigt för många eftersom han är så stark i defensiven, säger Eurosports expertkommentator. 

Australian Open sänds på Eurosport Player och Dplay.

”Fantastiskt kul för honom och svensk tennis”

I slutet av 2019 slog sig Mikael Ymer in på topp 100 på världsrankingen. Fredrik Rosengren, i dag tränare för Karen Chatjanov, analyserade vad framgången kan betyda för svensk tennis.

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”

15 bästa värvningarna innan fönstret stängde

Johan Svensson rankar • ”Kommer avgöra mycket” • ”Enskilt viktigast” • ”Coolt efternamn”

Ett fräckt spikförslag – i en lurig V86-omgång

V86-GUIDEN: √ Spetsdragen √ Rankning √ Systemförslag

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.