Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny succé för Peterson: ”Fantastiskt bra gjort”

Foto: (C) JOHAN VALKONEN / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTUR STELLA PICTURES
Foto: LR / STELLA PICTURES XINHUA

Rebecca Peterson fortsätter visa storform på tennisbanan.

Svenskan slog Heather Watson i finalen i Tianjin i raka set – och säkrade därmed karriärens andra WTA-titel.

– Fantastiskt bra gjort, vilken turnering, säger Eurosports Maria Strandlund Tomsvik.

”Jag är så glad över att vinna min andra titel, här i Tianjin. Tack så mycket för allt stöd”, säger hon i ett kort uttalande på Twitter enligt TT. 

Rebecca Peterson skördar för tillfället stora framgångar i Kina. 

För en månad sedan besegrade hon kazakiskan Jelena Rybakina i Nanchang och tog sin första WTA-titel – och i dag säkrade hon sin andra i Tianjin.

Efter att bland annat ha slagit ut Venus Williams ställdes Peterson mot brittiska Heather Watson i finalen. En final som kom att bli en kaosartad historia. 

Finalen skulle egentligen ha spelats tidigare i morse, svensk tid, men sköts upp på grund av kraftigt regn. 

Arrangörerna väntade förgäves på att det skulle sluta regna, men prognosen talade för fortsatt nederbörd. Skjuta upp finalen ytterligare och hoppas på uppehållsväder eller flytta inomhus och stöka undan matchen på en träningsbana?

Det senare alternativet vann.

Då uppstod nästa problem. Det läckte från taket ned på banan. Innan den detaljen fixats fick Peterson och Watson vänta ett tag till.

Men den som väntar på något gott, väntar sällan förgäves.

Petersons pengaregn efter nya segern

Först fem timmar efter utsatt tid servade Watson i finalens första game.

Den kaosartade uppladdningen verkar däremot inte ha stört Peterson – som vann i raka set, 6-6, 6-4.  Segern ger 900 000 kronor och framför allt en andra WTA-titel.

24-åriga svenskan är för tillfället rankad 59:a i världen, men kommer nu att klättra och gå in på topp 50. Hon blir därmed första svenska damspelaren på topp 50 sedan Johanna Larsson tappade sin 50:e plats i början av 2017.

SportExpressen har varit i kontakt med Rebecca Peterson som dock inte ville ge någon kommentar efter sin seger. Hon hänvisar i stället till en presskonferens i Stockholm i veckan.