Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krossades: ”Det här är tufft att se på...”

Mikael Ymer fick en mardrömsstart mot världsettan Novak Djokovic. 

Svensken förlorade första set om 0-6 efter bara 22 minuters spel. 

– Det är med svenska ögon tufft att se det här. Det är total utklassning, säger Dplays kommentator Magnus Alsterback. 

Djokovic vann matchen i tre raka set. 

Redan när lottningen gjordes stod det klart att det skulle bli tufft för Mikael Ymer. Sverigeettan Ymer hade 127 möjliga spelare att lottas mot och fick serbiske superstjärnan Novak Djokovic som motståndare i första omgången i Paris.

– Först tänkte jag: ”Åh jäklar, vad sjukt ändå...”. Sen tänkte jag att jag ska göra mitt bästa och se hur det går. Jag hoppas att det blir en bra upplevelse och en bra mätare för var man står, sa Ymer till SVT inför. 

”Det är med svenska ögon tufft att se det här”

Första set mot Djokovic blev blytungt för 22-åringen. Djokovic dominerade totalt och vann med 6-0 efter endast 22 minuters spel.

– Det är med svenska ögon tufft att se det här. Det är total utklassning, säger Dplays kommentator Magnus Alsterback. 

Ymer spelade upp sig efterhand och bjöd på ett läckert slag, men mot Djokovic fanns inte mycket att göra. Den försterankade serben vann i tre raka set (6-0, 6-2, 6-3). 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.