Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

21-åringen mästare: ”Drömmar blir sanna”

Sofia Kenin – direkt efter avgörandet.Foto: LYNN BO BO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Kenin med bucklan.Foto: LEE JIN-MAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LEE JIN-MAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROB PREZIOSO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANCIS MALASIG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUKAS COCH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Sofia Kenin är mästare i Australian Open.

Den 21-åriga amerikanskan vann finalen med 2-1 i set mot Garbiñe Muguruza, Spanien.

– Drömmar kan bli sanna! Om du har en dröm, satsa på den, säger Kenin i segerintervjun efter matchen.

Sensationen höll hela vägen.

Sofia Kenin skrällde rejält i Australian Open-semifinalen när hon slog ut hemmafavoriten och världsettan Ashleigh Barty i två raka set. 

Och i finalen mot Garbiñe Muguruza fortsatte Kenin, 21, att imponera.

Amerikanskan förlorade första set, men kom tillbaka med besked och vann set två och tre. Ett dubbelfel av Muguruza på Kenins andra matchboll blev avgörande, och setsiffrorna skrevs till 4-6, 6-2, 6-2.

– Min dröm har officiellt gått i uppfyllelse. Jag kan inte beskriva känslan. Drömmar kan bli sanna – om du har en dröm, så satsa på den, säger Kenin.

– De här två veckorna har varit de bästa veckorna i mitt liv. Jag måste tacka publiken – tack så mycket, från djupet av mitt hjärta, fortsätter hon.

Mamman vågade inte titta

– Sist men inte minst vill jag tacka mitt team. Min pappa, och alla ni andra, tack så mycket för att ni gjorde det här möjligt. Jag kan inte fatta att vi står här i dag, vi har arbetat så hårt och jag är så tacksam, säger amerikanskan, som tränas av sin far Alexander Kenin.

Mästarinnans mamma, Svetlana, vågar inte se dotterns matcher och var inte på plats i Melbourne. Men hon nåddes ändå snabbt av beskedet om supersuccén.

– Jag ringde henne direkt efter matchen för att berätta att allt gick bra, jag vann, och att hon kan ta det lugnt nu, säger Sofia Kenin.

– Hon har varit väldigt stressad hemma, hon är väldigt vidskeplig. Nu är hon väldigt glad.

”Du förtjänar bucklan”

Innan årets upplaga av Australian Open hade 21-åriga Kenin aldrig gått längre än till fjärde rundan i en grand slam-turnering. Muguruza, å andra sidan, har vunnit både Wimbledon och Franska Öppna.

– Grattis Sofia, du gjorde en fantastisk match, och en fantastisk turnering. Du förtjänar bucklan. Vi kommer att se dig spela fler finaler, säger Muguruza efter matchen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.