Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johanna Larsson vidare i kvalet till Australian Open

Foto: BEAUTIFUL SPORTS/PETER WEBER / IMAGO IMAGES / BEAUTIFUL SPORTS WWW.IMAGO-IMAGES.D

Tennisspelaren Johanna Larsson är ett steg närmare Australian Opens huvudturnering. 31-åringen besegrade polskan Urszula Radwanska i två raka set i den första kvalomgången.

Efter två uppskjutna speldagar på grund av dålig luft, orsakad av de omfattande skogsbränderna i Australien, fick Johanna Larsson till slut kliva in i Australian Open-kvalet tidigt på torsdagsmorgonen, svensk tid.

Väl på tennisplanen gick det som smort för den 213:e-rankade svenskan, som slog polskan Urszula Radwanska, rankad 218:e i världen, i två raka set, 6–3, 6–1.

Ytterligare två segrar krävs för att Larsson ska ta sig till Australian Opens huvudturnering, och härnäst väntar luxemburgskt motstånd i form av 34-åriga Mandy Minella, 140 på världsrankningen.

Larsson och Minella har mötts fem gånger under karriären och det har blivit svensk seger vid tre av tillfällena. Det senaste mötet, i juli 2018, vann dock luxemburgskan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.