Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag strävar inte efter att bli en cool artist”

Har du koll på nästa generation tennisstjärnor?
Foto: ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK / ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Dayana Yastremska har bevisat att hon kan prestera på tennisbanan. 

Men nu ger sig den ukrainska tennisstjärnan in i en ny bransch.  

Hon har tre WTA-titlar och gick under förra året till den fjärde omgången i Australien Open. Men framgångarna på tennisbanan räcker inte för 20-åriga Dayana Yastremska. 

Ukrainskan har nämligen gett sig in i musikbranschen. På lördagen släppte hon poplåten ”Favourite Track” som går att lyssna på i flera streamingtjänster, men som även spelas frekvent i den ukrainska radion. 

Det här var inte Yastremskas första låt – och på sin Instagram meddelar tennisstjärnan att hon har stora planer för sin musikkarriär och skriver bland annat att hon planerar att släppa en musikvideo. 

Spelat in 2,5 miljoner kronor

”För att vara ärlig, när jag släppte min första låt ”Thousands of me” tänkte jag inte spela in något mer, det kändes ganska konstigt för mig”, skriver hon och fortsätter: 

”Men efter ett tag började jag tycka om de känslor som musiken frambringade och bestämde mig för att göra en ny låt”. 

Yastremska har spelat in närmare 2,5 miljoner kronor hittills under sin tenniskarriär som inleddes på födelseorten Odessa i Ukraina. 

”Jag strävar inte efter att bli en cool artist... Jag gillar bara att sjunga. Den atmosfären tycker jag om. Dock är det mycket lättare för mig att befinna mig på tennisbanan än i en studio. Att stå nära mikrofonen och sjunga frambringar en stress för mig”

En som har reagerat på låten är WTA-kollegan Bethanie Mattek-Sands. 

– Du bör använda den här sången som din ”walk-out-låt” när turneringarna sätter igång igen, skriver hon på Twitter.  

Kritiserats för inlägg på sociala medier

Men Yastremska har inte bara uppmärksammats för sin musik vid sidan av tennisbanan. 

Tidigare under sommaren publicerade 20-åringen fyra bilder på sociala medier med höger sida av ansiktet målat svart. I samband med publicering skrev hon ”jämlikhet” och anledningen till inlägget var att stötta den antirasistiska rörelsen. 

Men hennes meddelande mottogs inte som det var tänkt. I stället för att bli hyllad blev hon i stället attackerad – och några timmar senare hade hon tagit bort inlägget. Hon anklagades för att ha målat ett så kallad ”black face”, vilket är kontroversiellt. 

Nu återstår det det att se om Yastremskas steg in i musikbranschen kan få henne mer populär – än hennes inlägg på sociala medier. 

https://www.instagram.com/p/CDW1GpWjz6W/https://www.instagram.com/p/CA-0RpmD-1p/
Illustratör gjorde karikatyr efter US Open-finalen – utskälld av J.K. Rowling

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.