Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har ett virus – jag testade mig i helgen”

Har du koll på nästa generation tennisstjärnor?
Foto: AARON FAVILA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDY WONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDY WONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDY WONG / AP TT NYHETSBYRÅN

Ryggproblem och småsjuk. Med den uppladdningen kunde Rebecca Peterson inte göra sig själv rättvisa i Australian Open.

– Nu ska jag försöka bli frisk, det är väl det som är det första målet, säger hon efter förlusten mot slovenskan Polona Hercog.

Efter att ha fått se sin inledningsmach i Australian Open regna inne på öppningsdagen var det på tisdagen äntligen dags för Rebecca Peterson att få möta Polona Hercog.

Men trots att solen sken över Melbourne blev det ingen rolig dag för Peterson, som föll med 3–6, 3–6 mot slovenskan. Efter matchen kom förklaringen till att hon inte orkade fullfölja de fina lägen hon flera gånger skapade sig i slovenskans games.

– Jag har varit sjuk i några dagar nu, och jag känner att jag inte kunde ge max av det jag har, säger en uppenbart snörvlig Peterson.

– Jag har ett virus, men jag vet inte exakt vad det är. Jag testade mig under helgen.

TT: Kände du av ryggproblemen från förra veckan?

– Nej, ingenting alls. Men jag är ändå glad att jag kunde spela, med tanke på förra veckans problem. Men nu är det bara att blicka framåt och försöka glömma den här matchen så snabbt som möjligt.

”Som alltid när man är sjuk”

Matchen som skulle spelats på en ytterbana på måndagen flyttades till tisdagsmorgonen – och till Melbourne arena, turneringens tredje största, där ett utskjutbart tak skulle kunna säkra spel även vid eventuell nederbörd. Men solen sken över spelarna, som turades om att vara nära genombrott i varandras servar.

Men där Peterson inte orkade fullfölja visade Hercog den styrka som blev avgörande. Petersons enda servegenombrott i matchen kom vid 1–5 i andra set och duellen i praktiken redan var avgjord.

– Det var som alltid när man är sjuk. Men jag vill inte sitta här och säga att jag varit sjuk och det var därför jag förlorade.

TT: Kan du ta med dig något positivt från matchen?

– Det positiva är att jag har lyckats hitta sätt att förbereda mig så gott jag kunde från de förutsättningar jag hade. Sådant här händer och det är inte så mycket att göra något åt.

Gillade svenska stödet

Peterson säger att regnavbrottet inte påverkade utgången av matchen, men den större scenen gav i alla fall en liten kick.

– Jag kände mig likadan i går, men på det stora hela var det nog bra att få en dag till. Och det var väldigt kul att spela där ute på den stora arenan och jag uppskattar verkligen alla som kom och hejade på mig. Det betyder väldigt mycket.

I och med förlusten är båda svenskorna utslagna ur damernas singelturnering. På måndagen förlorade Johanna Larsson i två raka set mot spanjorskan Paula Badosa. Senare i veckan får de försöka ta revansch i dubbeln, där de bildar par och möter Jaimee Fourlis och Arina Rodionova.

– Ja, exakt, säger Peterson och får åtminstone till ett litet leende.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.