Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är väldigt glad över att få spela mot honom”

Roger Federer.Foto: JUERGEN HASENKOPF / IMAGO IMAGES / HASENKOPF WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Rafael Nadal.Foto: ANTOINE COUVERCELLE / PANORAMIC / IMAGO IMAGES / PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Roger Federer och Rafael Nadal ställs mot varandra i semifinal i Wimbledon.
Det är första gången i turneringen sedan 2008. 

– Jag är väldigt glad över att få spela mot honom i Wimbledon efter så lång tid, säger Nadal. 

Under onsdagen avgjordes herrarnas kvartsfinaler i Wimbledon. 

Och även om Roger Federer fick en tuff start mot Kei Nishikori så kunde han tillslut ta sig vidare till semifinal. 

– Det var en tuff match. Inledningen var brutal, Kei kom ut och var lysande. Jag blev tvungen att vända det i första set. Jag hade några chanser men Kei var den bättre spelaren. Det var viktigt för mig att komma ut i andra set och skydda mitt spel, säger han efter matchen. 

Federer vann med 4-6, 6-1, 6-4, 6-4 mot den 29-årige japanen. 

Nadal mot Federer: ”Alltid en hype” 

Och nu möter den schweizisk stjärnspelare Rafael Nadal i semifinalen. 

– Mitt team har mycket information om Nadal, och det har han om mig också. 

– Jag vet att folk alltid skapar en hype runt sådana här matcher precis som de gjorde i Paris, de kommer säkert att bli likadant nu, här i Wimbledon, avslutar Federer. 

Veteranerna har inte möts i Wimbledon sedan 2008 när Nadal bröt Federers segersvit i turneringen. 

Rafael Nadal vann i sin tur kvartsfinalen med 7-5, 6-2, 6-2, över Sam Querrey. Och även han fick frågan om Federer efter segern: 

– Det är svårt att föreställa sig en match mot Roger Federer men jag är väldigt glad över att få spela mot honom i Wimbledon efter så lång tid, säger den spanska stjärnan. 

Djokovic vidare till semi 

Den serbiske världsettan Novak Djokovic är även han klar för semifinal i Wimbledon. Och den fyrfaldige Wimbledonmästaren och fjolårssegraren kunde ta sig vidare i turneringen på ett bekvämt sätt. 

Trots att belgaren David Goffins höll emot relativt bra i första set så var det ändå den överlägsna serben som tillslut kunde vinna matchen tämligen enkelt. Novak Djokovic segersiffror löd, 6-4, 6-0, 6-2. 

Djokovic ställs i sin tur mot Roberto Bautista Agut i semifinalen. Den 31-åriga spanjoren vann över argentinska spelaren Guido Pella med 7-5, 6-4, 3-6, 6-3, i kvartsfinalen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.