Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är så glad – vet inte vad som pågår”

Foto: ALESSANDRA TARANTINO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHEL EULER / AP TT NYHETSBYRÅN

Iga Swiatek, 19, vann Franska öppna. 

Världssexan Sofia Kenin besegrades med två raka set, 6-4, 6-1. 

– Jag vet inte vad det är som pågår. Jag är så glad, säger den nyblivna mästaren. 

Den 19-årige tennissensationen från Polen behövde 72 minuter för att besegra argentinskan Nadia Podoroska i semifinalen, 6-2, 6-1 blev slutsiffrorna. 

I finalen väntade världssexan Sofia Kenin, som tidigare i år spelade hem Austalian Open. 

Men finalen blev aldrig dramatisk. 

”Är så glad”

För Swiatek tog kommandot direkt och vann första set tämligen enkelt, 6-4. 

I andra set fick Kenin behandling efter att ha fått ont i vänster lår. Stjärnan sprang in i omklädningsrummet och var borta ett par minuter innan hon återvände för att fortsätta spela. 

Skadeuppehållet störde inte Swiatek – som stod för flera fina bollar och som till slut kunde säkra grand slam-titeln. Andra set vann hon med 6-1. 

– Jag är så glad. Jag sprang upp för att krama min familj som är här för att stötta mig. Jag vet inte hur jag ska beskriva mina känslor. Jag vill tacka publiken för att de hejade på mig, säger Iga Swiatek i segerintervjun. 

Hyllar pappan efter succén

Sofia Kenin bröt efter match ihop. Stjärnan hade mycket ont, vilket fick Swiatek att hylla henne. 

– Jag hoppas att du mår bra, och jag hoppas att du inte är skadad. Du kanske kunde spela bättre om du inte hade en skada, säger Swiatek. 

19-åringen har aldrig tidigare vunnit en grand slam. Iga Swiatek, som är rankad 54:e i världen, vann Franska Öppna utan att tappa ett enda set. Den nyblivna mästaren valde att hylla hennes far, som har betytt en hel del i hennes karriär. 

– Han har en stor betydelse för mig. Han har lärt mig allt, och framför allt har han lärt mig att vara professionell. Det är svårt att förklara mina känslor för honom just nu, men jag vill bara säga att jag älskar honom så mycket, säger Iga Swiatek och brister sedan ut i glädjetårar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.