Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ingen Novak Djokovic i Indian Wells trots allt

Foto: ADAM DAVY / STELLA PICTURES / PA

Novak Djokovic fanns med i lottningen till Indian Wells prestigefyllda tennisturnering.

Men serben kommer inte att spela, meddelar han nu själv.

”Jag visste att det var osannolikt att jag skulle kunna resa dit”, skriver Djokovic på Instagram.

Världstvåan Novak Djokovic fick inleda sin säsong i Dubai efter att under uppseendeväckande former ha stoppats från Australian Open eftersom han är ovaccinerad mot covid-19.

Även i Indian Wells gäller vaccinationskrav för spelarna, och därför var det något oväntat att Djokovics namn dök upp i lottningen till turneringen i Kalifornien nästa vecka.

Men serben kommer inte att spela vare sig där eller i Miami Open veckan därpå.

”Jag visste, sett till de amerikanska inresereglerna, att det skulle vara osannolikt att jag skulle kunna resa dit. Men eftersom internationella covidregler justeras hela tiden ville jag vänta och se om något skulle förändras. CDC (amerikanska smittskyddsmyndigheten) bekräftade i dag att reglerna inte ändras vilket innebär att jag inte kommer att spela i USA”, skriver Djokovic på Instagram under onsdagskvällen.

Indian Wells räknas som en av de mest prestigefyllda tävlingarna näst efter de fyra grand slam-turneringarna. Djokovic har vunnit turneringen fem gånger, en bedrift som bara han och schweizaren Roger Federer mäktat med.

En svensk deltagare blir det däremot i Indian Wells. Rebecca Peterson ställs mot fransyskan Harmony Tan i den första omgången. Ingen svensk herre deltar i turneringen, då Elias Ymer förlorade sin kvalmatch mot ryske Daniel Masur samtidigt som Mikael Ymer är skadad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.