Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan mot bilderna: "Vidrigt – fattar inte"

Foto: MARK BAKER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAO SIQIAN / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS

Maria Sjarapova fick bära in damernas buckla inför lottningen av Australian Open. 

Det skapade stor skandal inom tennissporten. 

Maria Sjarapova var länge en av tennissportens mest populära utövare. Hennes anseende genomgick dock en total makeover i början av 2016, när hon åkte fast med det otillåtna medlet meldonium i kroppen.  

Hon gjorde comeback i maj 2017, när hon fick ett wildcard i en turnering i Stuttgart. En comeback som blev vida kritiserad. 

Sjarapova på Australian Open

– Jag tycker att det är skamligt att WTA marknadsför en spelare som har testats positivt. Det är helt normalt att folk pratar om henne - hon är en stor mästare - men att göra massor av reklam för hennes comeback... Jag tycker det är fel, sa den franska stjärnspelaren Alize Cornet då. 

Och Sjarapova är fortfarande en kontroversiell figur. När årets upplaga av Australian Open skulle invigas var det ryskan som fick äran att bära in damernas buckla. Det är ett uppdrag som brukar tillfalla den regerande mästaren – men Serena Williams är som bekant mammaledig. 

Det är vidrigt

Att det var just Sjarapovas händer på bucklan blev föga oväntat ifrågasatt.

"Jag tycker att Maria Sjarapova blev lite orättvist behandlad i sina anti-dopingförhör... men jag kan fortfarande inte fatta att Australian Open lät henne bära in bucklan", skriver New York Times-journalisten Ben Rothenberg på Twitter. 

"Hon får bära in trofén och nu får hon frågor om sin tid borta från tennisen, som om hon tog en frivillig paus eller blev skadad. Det ser inte bra ut för sporten", skriver The Times-journalisten Stuart Fraser.  

Abigail Johnson på Tennis Journal är än mer upprörd.

"Det är vidrigt att välja Maria Sjarapova – som var dopingavstängd för så sent som ett år sedan – att vara med under lottningen tillsammans med Roger Federer", skriver Johnson.  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!