Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan mot bilderna: ”Det är skamligt”

Arenan var bara halvfull när Roger Federer och Rafael Nadal möttes i Franska öppna Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS TT NYHETSBYRÅN
I damernas semifinal mellan Johanna Konta och Marketa Vondrousova var det få besökare och tittade. Foto: JEAN-FRANCOIS BADIAS / AP TT NYHETSBYRÅN
Nadal och Federer innan matchen. Foto: JULIEN DE ROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Semifinalen mellan Roger Federer och Rafael Nadal i Franska Öppna följdes av många – men inte av alla på läktaren. 

Under stjärnmötet skymtades flertalet tomma platser, vilket väckte ilska.

Nadal vann till slut i tre raka set och spelar final på söndag.

Det var det 39:e mötet mellan giganterna, Roger Federer och Rafael Nadal. En semifinal i Franska Öppna kunde med andra ord knappast bli hetare.

Men på läktaren ekade det på flera håll tomt.

Flera experter påpekade att biljetter till matchen var värda tusentals kronor – och trots att matchen var utsåld kunde flertalet gluggar synas på publikplats.

Sociala medier fylldes snabbt med kommentarer om hur det avgörande rivalmötet kunde ha så få åskådare på plats. 

På Twitter syntes kommentarer som beskrev läget som ”en skam” och ”helt galet”, i att inte fler bevittnad det 39:e mötet mellan Roger Federer och Rafael Nadal. 

Flertalet på plats la ut bilder på arenan och utryckte sin frustration:

”Det är sannolikt, tusentals som skulle betala miljoner för det här”, skriver Jon Wertheim på 60 Minutes. 

”Det är 1/3 till 1/2 tomma säten vid Nadal-Federer i Franska Öppnas semifinal. Det är galet”, skriver Stanley Pignal på The Economist.  

Matchen vanns tillslut av Rafael Nadal som kunde besegra schweizaren med 6-3, 6-4, 6-2. Det betyder att Nadal är klar för sin tolfte final i Franska Öppna. 

– Jag mötte min kanske största rival i karriären, så det gjorde matchen speciell och unik, säger Nadal.

– Det finns ingen som är i närheten av hans spel. Jag tänkte på det under matchen, att det är otroligt hur han spelar från djupet och sen kan studsa fram och tillbaka från baslinjen, säger Federer.

Nadal möter nu antingen Novak Djokovic, Serbien, eller Dominic Thiem, Österrike, i söndagens herrfinal. Den semifinalen bröts på grund av dåligt väder vid ställningen 6–2, 3–6, 3–1 till Thiem, och ska spelas färdigt under lördagen.

https://twitter.com/jon_wertheim/status/1136959196363186176https://twitter.com/Steve_Weissman/status/1136953286232354822https://twitter.com/carole_bouchard/status/1136954579759894528

Tomma läktare i damernas semifinal 

Även i damernas semifinal mellan Johanna Konta och Marketa Vondrousova var det häpnadsvärd tomt på läktarna vid matchstart.

”Konta och Vondrousova har just lämnat en deprimerande tom plan. Det är mest britter här. Men nu är vädret okej”, skriver Eleanor Crooks, engelsk tennis korrespondent.  

Och just vädret var av den sämre sorten, kraftig blåst härjade i såväl herrarnas som damernas semifinal. 

Men redan på förhand var känslorna heta inför fredagens speldag i Paris. Damernas semifinal mellan Konta och Vondrousova hade förflyttats till Court Simonne-Mathieu – den tredje största banan på anläggning, för att herrarnas semifinaler skulle spelas på huvudbanan Philippe-Chatrier.

”Schemaläggningen av damernas semifinal är skamlig”, skriver förre detta stjärnspelaren Amelie Mauresmo.  

Vondrousova vann semifinalen med 7-5, 7-6 och är därmed klar för final mot australiskan Ashleigh Barty, som slog Amanda Anisimova med 6-7, 6-3, 6-3. 

https://twitter.com/AmeMauresmo/status/1136739622145466382https://twitter.com/EleanorcrooksPA/status/1136921112774881280