Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilska mot Bouchard – efter nya bilden

Eugenie Bouchard under OS i Rio de Janeiro 2016.
Foto: ANDUJAR/AGIF/REX/SHUTTERSTOCK / ANDUJAR/AGIF/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Den kanadensiska tennisstjärnan skapar rubriker med sitt senaste inlägg på Instagram.
Foto: Instagram

Fans, kolleger och kändisar har reagerat på Eugenie Bouchards nya inlägg på Instagram.

Den kanadensiska tennisstjärnan kallas både ”misslyckad” och ”dålig förebild”.

”Jag kommer att slå dig”, skriver Hollywoodskådespelaren Kaley Cuocco i en kommentar.

Kanadensiskan Eugenie Bouchard är inte bara hyfsad på att spela tennis, utan även på att skapa rubriker.

Och nu är det dags igen.

I förra veckan publicerade 25-åringen en bild från en av sina matcher och inlägget fick 120 000 gilla-markeringar och över 2 000 kommentarer – långt fler än hon vanligtvis brukar få.

”Varför förblir mina armar smala medan min mage blir så tjock?” frågade sig Eugenie Bouchard, till synes vältränad, i inlägget.

https://www.instagram.com/p/B1FKfxopcAI/

Hotas med stryk av Hollywoodskådis

Flera har reagerat på bildtexten, däribland kolleger och kändisar.

”Vad snackar du om?” frågar sig landsmannen och tennisproffset Gabriela Dabrowski. 

”Jag kommer att slå dig”, svarade skådespelaren Kaley Cuocco, känd från den amerikanska sitcom-serien ”The big bang theory” och finns förevigad på klassiska Hollywood Walk of Fame.

Även vanliga följare reagerade.

”Vad för slags förebild är du för kvinnor och framför allt unga kvinnor? Du är en skam för Kanada. Enbart fruktansvärt”, skriver en följare och får medhåll.

”Du skickar uppenbarligen helt fel signaler till unga tjejer. Det finns unga tjejer som ser upp till dig, och att påstå att din mage ser tjock ut ger verkligen unga tjejer fel intryck. Jag är så glad för att det finns nya, andra kanadensiska spelare som vet hur man statuerar exempel”, skriver ytterligare en följare.

”Du är en förebild för unga tjejer! Sluta använda ordet ’tjock’! I synnerhet när du ser atletisk och vältränad ut. Bantningskulturen och tjocktänket skadar kvinnor. Kan vi snälla röra oss bort från det här överdrivna fokuset på kvinnors utseende?” frågar sig en annan följare. 

Kallas ”misslyckad”

Ja, kritiken har alltså inte låtit vänta på sig.

Inte heller de personliga påhoppen där flera menar att kanadensiskan ”bara är ute efter komplimanger och bekräftelse”. Andra skriver att Eugenie Bouchard är ”misslyckad”, och ”pinsam”, och borde fokusera mindre på sociala medier och mer ”på att försöka vinna tennismatcher i stället”.

”Så många av de här kommentarerna är fruktansvärda. Små människor som följer någon enbart för att kunna slå ner på dem. Den här sidan av sociala medier suger”, skriver en person i ett svar angående alla påhopp.

”Är dessa kommentarer på riktigt? Overkligt hur respektlösa människor kan vara...” skriver ytterligare en person.

https://www.instagram.com/p/B1M3xV9pEEy/

Enarmade spelarens skämt

En följare valde däremot att skämta om bilden.

Nämligen Alex Hunt, nyzeeländsk tennisspelare som är känd för att bara ha en arm – och som 2017 vann sina första ATP-poäng och även segrade i en ITF-turnering.

I en kommentar till bilden skriver han:

”Hallå, du har åtminstone armar”.

Eugenie Bouchard har vunnit en WTA-titel och sex ITF-titlar under karriären och var 2014 rankad som femte bästa damsingelspelare i världen.

I maj 2017 slog hon bland annat ut Maria Sjaparova i vad som då beskrevs som ett ”hatmöte” efter att Eugenie Bouchard kallat den forna världsettan för ”fuskare”.

Just nu är Eugenie Bouchard, efter ett kortare uppehåll, rankad 114.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.