Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ikonens ilska: ”Det är ett totalt skämt”

Foto: DARKO BANDIC / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JENS CHRISTIAN

Förspelet till årets Australian Open – eller ett amerikanskt sketchprogram? 

John McEnroe hade svårt att se skillnaden. 

– Allt som har hänt är ett totalt skämt, säger tennislegendaren i ESPN. 

Det har varit rörigt värre kring Novak Djokovics försök att få spela Australian Open. 

Tennisstjärnan har inte velat uppge om han är vaccinerad mot covid-19 – ett krav för att få resa in i Australien – men uppgav att han fått medicinsk dispens då han kunnat visa upp dokumentation som bevisade en nylig infektion. 

Men när serben anlände till Melbournes flygplats togs han in till förhör med gränspolisen – och det medicinska undantaget nekades. Processen gick vidare till domstol som ändrade beslutet till Djokovics fördel – men till sist kom beskedet att immigrationsministern Alex Hawke återigen drog tillbaka visumet och stjärnan tvingades lämna landet. 

John McEnroe om Novak Djokovic-kaoset: ”Totalt skämt”

John McEnroe har följt turerna med häpnad. Den sjufaldige grand slam-vinnaren beskriver det hela som ”totalt och fullständigt kaos”. 

– Allt som har hänt är ett totalt skämt. Det är sorgligt så som det slutade, sa McEnroe när han gästade ESPN under måndagen, enligt Daily Mail.

62-åringen menar att han till och med upplevde hur dikt och verkligheten flöt samman, när han tittade på den amerikanska underhållningsklassikern ”Saturday Night Live”. 

– Killen som spelade Joe Biden sa: ”Jag vill veta vad fan som pågår med Novak Djokovic”. Och det här är typ två timmar innan de deporterar honom. 

McEnroe tycker att de australiska myndigheterna varit för otydliga i sina besked. 

– Det är totalt skitsnack allting. Om han bestämmer sig för att inte ta vaccinet och Australien säger att du inte får åka hit om du inte är vaccinerad, då är det så det är. Det är väldigt svartvitt. 

– Han bestämmer själv om han vill göra det. Han har väldigt starka övertygelser, och har rätt till de övertygelserna. 

McEnroe om kritiken: ”Stämmer det?”

I samband med kaoset kring världsettans visum kom det fram uppgifter som ledde till ytterligare kritik. Enligt Djokovics egen dokumentation ska han ha testat positivt för covid-19 den 16 december, och deltog därefter i publika sammanhang och genomförde intervjuer och fotograferingar den 17 och 18 december. 

John McEnroe är dock inte övertygad om att Djokovic agerat omdömeslöst under den tid han själv uppgav att han var smittad. 

– Han ska ha träffat någon journalist, påstås det. I Serbien, tror jag. Jag har inte koll på de exakta datumen, men stämmer det? Är det bevisad fakta?

Djokovic har själv gått ut och bett om ursäkt för att han gjorde en intervju med franska L'Equipe trots att han visste att han bar på viruset. 

Nadal om turerna kring Djokovic

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.