Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikonen tvingas sälja Wimbledon-pokalen

Foto: KEN GOFF/ / STELLA PICTURES KEN GOFF/

Boris Beckers ekonomi är i fritt fall.

Nu rapporteras det i tysk press att 49-åringen kan tvingas sälja en Wimbledon-pokal för att kunna betala sina skulder. 

I slutet av juni förklarades Boris Becker i personlig konkurs i en domstol i Storbritannien. Den tyska tennisikonen hade då blivit jagad av tyska och schweiziska myndigheter, misstänkt för skattebrott, och hade nu en större skuld till en brittisk privatbank (Arbuthnot Latham) som han inte hade betalat.

Banken tog saken vidare – och i domstol ansågs Becker inte kunna betala skulden. 


LÄS MER: Sanningen bakom Boris Beckers förfall. 

Boris Becker i konkurs

Nu har den tyska tidningen Bunte grävt djupare i Beckers fallerande ekonomi. Tennisikonen hade tidigare en förmögenhet på 1,6 miljarder kronor. Nu har han i stället skulder på 61 miljoner euro, alltså över en halv miljard kronor.  

För att komma till bukt med skulderna kan Becker tvingas till drastiska åtgärder. Bunte skriver att Becker måste sälja av en stor del av sina allra mest kära ägodelar – däribland Wimbledon-trofén som han vann 1985. Han har också sålt fyra lyxklockor. 


LÄS MER: Becker förlorade 1,6 miljarder – så här gick det till. 

Förlorade multum på skilsmässan

En viktig bov i det ekonomiska sammanhanget var Beckers skilsmässa från exfrun Barbara Feltus. Becker förlorade vårdnaden, sitt lyxhus i Miami – och ungefär 250 miljoner kronor i förmögenhet. 

Han var även tvungen att köpa ett hus i London åt en kvinna som födde honom ett utomäktenskapligt barn. 

Becker vann sex grand slam-titlar under sin karriär varav tre segrar i Wimbledon.


LÄS MER: Mats Wilanders ord om Boris Becker.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.