Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikonen plötsligt död – blev endast 54 år

Ken och Sandra Flach. Foto: TWITTER

En av tennishistoriens stora har dött en plötslig död.

Ken Flach, 54, har avlidit. 

Tillsammans med radarpartnern Robert Seguso utgjorde Ken Flach en av dubbeltennisens mest fruktade duor under 1980-talet. Flach och Seguso vann tre grand slam-titlar och tog ett OS-guld i Seoul 1988. Flach var även en framgångsrik Davis cup-spelare för sitt USA mellan 1985 och 1991.

Det är således med bestörtning som tennisvärlden mottagit beskedet om Flachs död vid 54 års ålder. Enligt sajten Ubi Tennis insjuknade Flach i lunginflammation tidigare i veckan. Lunginflammation utvecklades till sepsis, en form av blodförgiftning. 

Hustruns sista vädjan"

Flachs hustru Sandra twittrade när Flach blev inlagd på sjukhus och bad om stöd från omvärlden. 

"Min make är uppkopplad till respirator. Gode Gud, vi ber att du och dina änglar ska rädda din son, Ken! Skänk hans familj din styrka under den här tuffa tiden", skriver Sandra Flach. 

https://twitter.com/Prettygirlmkup/status/972826875364917249

Framgångsrike tennistränaren Paul Annacone har också uttryckt sin sorg över Flachs frånfälle.

"Livet är så skört"

"Ibland blir vi bryskt påminda om hur skört livet är och att vi måste uppskatta det vi har. Tennisen har förlorat en familjemedlem, men ännu viktigare är att hans barn förlorat en pappa, en hustru har förlorat sin make, hans syskon har förlorat sin bror. Tack för din vänskap, det är minnen som kommer att finnas för evigt", skriver Annacone på Twitter.  

Och andra har fyllt i med sina kondoleanser.

"Ken var en fantastisk kille och en stor mästare i slutet på 80-talet med sitt partnerskap med Robert Seguso. En sån sorglig dag", skriver tennisjournalisten Neil Harman.  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!