Ken och Sandra Flach. Foto: TWITTER
Ken och Sandra Flach.  Foto: TWITTER

Ikonen plötsligt död – blev endast 54 år

Publicerad

En av tennishistoriens stora har dött en plötslig död.

Ken Flach, 54, har avlidit. 

Tillsammans med radarpartnern Robert Seguso utgjorde Ken Flach en av dubbeltennisens mest fruktade duor under 1980-talet. Flach och Seguso vann tre grand slam-titlar och tog ett OS-guld i Seoul 1988. Flach var även en framgångsrik Davis cup-spelare för sitt USA mellan 1985 och 1991.

Det är således med bestörtning som tennisvärlden mottagit beskedet om Flachs död vid 54 års ålder. Enligt sajten Ubi Tennis insjuknade Flach i lunginflammation tidigare i veckan. Lunginflammation utvecklades till sepsis, en form av blodförgiftning. 

Hustruns sista vädjan"

Flachs hustru Sandra twittrade när Flach blev inlagd på sjukhus och bad om stöd från omvärlden. 

"Min make är uppkopplad till respirator. Gode Gud, vi ber att du och dina änglar ska rädda din son, Ken! Skänk hans familj din styrka under den här tuffa tiden", skriver Sandra Flach. 

https://twitter.com/Prettygirlmkup/status/972826875364917249

Framgångsrike tennistränaren Paul Annacone har också uttryckt sin sorg över Flachs frånfälle.

"Livet är så skört"

"Ibland blir vi bryskt påminda om hur skört livet är och att vi måste uppskatta det vi har. Tennisen har förlorat en familjemedlem, men ännu viktigare är att hans barn förlorat en pappa, en hustru har förlorat sin make, hans syskon har förlorat sin bror. Tack för din vänskap, det är minnen som kommer att finnas för evigt", skriver Annacone på Twitter.  

Och andra har fyllt i med sina kondoleanser.

"Ken var en fantastisk kille och en stor mästare i slutet på 80-talet med sitt partnerskap med Robert Seguso. En sån sorglig dag", skriver tennisjournalisten Neil Harman.  

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag