Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hur kan du vara så himla självisk?”

Världsettan har testat positivt för corona - efter kontroversiella turneringen.
Foto: AMY HARRIS/SHUTTERSTOCK / AMY HARRIS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PREDRAG MILOSAVLJEVIC/SIPA/SHUTTERSTOCK / PREDRAG MILOSAVLJEVIC/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO

Det blåser kring tennisvärlden just nu. 

Förra veckan testades flera spelare positivt för corona efter en turnering i Balkan – nu visas bilder på Alexander Zverev som festar på en full bar. 

”Detta gör mig förbannad. Hur kan du vara så självisk?”, rasar nu tennisstjärnan Nick Kyrgios. 

Novak Djokovic, Borna Coric och Viktor Troicki är några av spelarna som testades positivt för corona efter att ha spelat Adria Tour med Djokovic som arrangör. Efter tävlingen fick världsettan ta emot massiv kritik för att inte ha tagit hänsyn gentemot den rådande pandemin. 

Alexander Zverev spelade också tävlingen, men testades negativt efter att bland annat ha festat i bar överkropp med de överstående spelarna. Tysken bad om ursäkt efter tävlingen ändå. 

”Jag ber om ursäkt till alla som jag potentiellt har utsatt för risk efter att ha spelat den här turneringen”.

”Jag kommer att självisolera mig i framtiden och följa de riktlinjer som mina läkare har rekommenderat. Som en extra försiktighetsåtgärd fortsätter jag och mitt team med att göra regelbundna tester”. 

Men bara några dagar efter att 23-åringen lovade att sätta sig själv i karantän syntes han festandes på en full bar i en video den tyska kläddesignern Philipp Plein har lagt upp. Videon ska ha spelats in på den Franska rivieran. 

Nick Kyrgios rasar

Videon chockar nu en hel tennisvärld. 

”Jag hyser en stor oro över tennisens återkomst under denna pandemi. Anledningen är att riktlinjerna inte tas på allvar. Många tennisspelare är alldeles för självcentrerade och vet inte hur de ska agera inför en större grupp”, skriver Bon Rothenberg, journalist på New York-times, på Twitter. 

Tennisstjärnan Nick Kyrgios har tidigare rasat mot Novak Djokovic efter att ha arrangerat Adria Tour och kallat initiativet för dumskalligt. 

Nu rasar han också mot kollegan Zverev efter festen vid den franska kusten. 

”Hur självisk kan du vara? Om du skrev att du ska självisolera dig under 14 dagar och ber allmänheten om förlåtelse kan du åtminstone hålla det”, säger australiensaren i en video på sociala medier och fortsätter: 

”Herregud, mannen... Det gör mig förbannad. Den här tennisvärlden gör mig förbannad. Seriöst, hur självisk kan du vara?”. 

https://twitter.com/BenRothenberg/status/1277307634807382016https://twitter.com/BenRothenberg/status/1277427692615405569

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.