Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Holger Rune klar för Stockholm Open

Holger Rune är klar för Stockholm Open.
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/SHUTTERSTO / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Holger Rune, 20, har stormat fram på rankningen under det senaste året. 

Nu står det klart att världssexan återvänder till Stockholm Open för att försvara fjolårets titel. 

– Hans karriär pekar helt klart spikrakt uppåt, säger Thomas Enqvist, turneringsdirektör för Stockholm Open. 

Danske Holger Rune skrällde när han under förra året stod som vinnare i Stockholm Open efter att ha besegrat Stefanos Tsitsipas i en dramatisk final. 

Några veckor senare kom 20-åringens största merit i karriären när han slog Novak Djokovic i finalen i mastersturneringen i Paris. Dansken har därefter klättrat in bland de tio bästa i världen och anses ha stora chanser att gå långt i Franska öppna som börjar nästa vecka. 

Rune har växt till en världsspelare och sprider rubriker var han än befinner sig. Nu står det även klart att dansken har chansen att försvara titeln i Stockholm Open då han är klar för höstens turnering i Kungliga tennishallen. 

”Han karriär pekar spikrakt uppåt”

– Holger Rune spelar just nu en otrolig tennis. Han har verkligen etablerat sig bland de bästa spelarna i världen och har på kort tid blivit en utav favoriterna till nästa grand slam-titel, säger Thomas Enqvist, turneringsdirektör för Stockholm Open och fortsätter. 

– Hans karriär pekar helt klart spikrakt uppåt och vi är så glada att kunna presentera Rune som en av våra första klara spelare till höstens turnering i Kungliga tennishallen. 

Sedan tidigare är Sverigeettan Mikael Ymer klar för turneringen som avgörs mellan 14-22 oktober. TV: Förlorar – knockar sin motståndare

Motståndaren ska ha brutit sin näsa av slaget

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.