Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här bryter Victoria Azarenka plötsligt ihop i tårar

Victoria Azarenka har fortfarande inte förklarat vad hennes tårar berodde på.
Foto: CHARLES BAUS/CSM/SHUTTERSTOCK / CHARLES BAUS/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Victoria Azarenka.
Foto: CHARLES BAUS/CSM/SHUTTERSTOCK / CHARLES BAUS/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Den tidigare världsettan Victoria Azarenka hade slagit ett dubbelfel när hon plötsligt brast ut i gråt – utan att någon förstod varför.

Matchen mot Elena Rykabina fick pausas i flera minuter av de oförklarliga scenerna.

– Det är inte normalt, sa domaren under matchen.

Belarusiskan Victoria Azarenka har sagt att hon är ”förkrossad” över kriget i Ukraina men kom ändå till spel i WTA-turneringen i Indian Wells, USA, under neutral flagg till följd av sanktionerna mot Ryssland och Belarus.

Hon har dessutom haft problem med en skada i axeln.

Men om det var något av det, eller något helt annat, som låg bakom tennisstjärnans plötsliga sammanbrott i mötet med Elena Rykabina är fortfarande oklart.

Efter ett dubbelfel vid ställningen 2–2 i andra set brast hon nämligen ut i gråt. Publiken och motståndaren kunde bara se på när tårarna rann och hon satte sig på huk på planen.

Domaren: ”Det är inte normalt”

Domaren blev så orolig att han gick ner och frågade om hon behövde hjälp. Det enda han fick till svar var att hon upprepade ”jag är ledsen”.

Det fick i sin tur Rykabina att fråga domaren vad det var som hände, och domaren svarade att han bara kollade att hon var okej.

– Okej, men är detta normalt? frågade Rykabina och fick svar av domaren:

– Nej, det är inte normalt. Det är första gången det händer.

Victoria Azarenka lyckades sedan spela klart matchen som hon förlorade med 3–6, 4–6. 

Naomi Osaka också i tårar

Händelsen var den andra på kort tid där en tennisspelare började gråta på planen i samma turnering. Bara två dagar tidigare brast japanskan Naomi Osaka ut i tårar efter att hon blivit hånad av publiken på plats i Indian Wells.

Efteråt förklarade Osaka att det påminde henne om när Venus och Serena Williams också hånades av publiken under Indian Wells-turneringen 2001.

– Jag har blivit hånad och häcklad förut, så det störde mig egentligen inte. Men så kom jag att tänka på Venus och Serena. Den videon borde alla se, sa Osaka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.