Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han dödade en oskyldig liten tjej”

Tennisprofilen Justin Gimelstob överföll en vän och delade ut ett femtiotal slag mot hans huvud.
Randall Kaplan med sin fru Madison

Tennisprofilen Justin Gimelstob överföll en vän och delade ut ett femtiotal slag mot hans huvud.

Misshandeln påverkade dessutom offrets hustru så påtagligt att hon drabbades av missfall. 

Justin Gimelstob rankades som en av världens bästa juniorer i tennis från 12 års ålder upp till 18 år. Men seniorkarriären levde aldrig upp till förväntningarna, och Gimelstob blev som bäst rankad 63:a i singel innan han avslutade karriären 2008. 

Då har Gimelstob nått högre höjder som tränare och expertkommentator. Han har tränat amerikanen John Isner, kommenterat stortävlingar och dessutom blivit en maktfaktor i ATP-ledningen. 

Men nu höjs röster om att det internationella tennisförbundet ska sparka Gimelstob. 42-åringen har nämligen dömts till tre års villkorligt fängelse och 60 dagars samhällstjänst. 

Justin Gimelstob fälld

Gimelstob hamnade i konflikt med före detta affärspartnern Randall Kaplan i november 2018. Enligt polisanmälan slog Gimelstob Kaplan i huvudet och ansiktet 50 gånger – mitt framför Kaplans fru och tvååriga dotter.

Kaplans hustru Madison vittnade i rätten om att misshandeln inneburit ett så pass starkt trauma att hon senare fick missfall. 

– Tack och lov överlevde min make, men vårt ofödda barn gjorde inte det. Mina läkare sa att allt såg perfekt ut med min graviditet före attacken. Den enda anledningen till missfallet som de såg var stressen som attacken orsakade. Justin kanske inte lyckades döda Randy, men han dödade en oskyldig liten tjej, säger Madison Kaplan enligt Daily Telegraph.  

”Kunde ha varit död”

Tre män fick ingripa och slita bort Gimelstob från Kaplan.

– Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Om ingen hade stoppat honom och om han hade fortsatt dela ut slag mot mitt huvud, så hade jag kanske inte varit här i dag. Jag kunde ha varit död, säger Randall Kaplan. 

Gimelstob förklarade sig skyldig till brottet och kommer inte att överklaga domen. Han hävdade i sitt försvar att Kaplan talat illa om hans nyligen avlidne far, och att det var detta som fick honom att tappa humöret. Kaplan är dessutom nära vän med Gimelstobs exfru Cary Sinnott, med vilken Gimelstob har en pågående vårdnadstvist. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.