”Hade han varit Zlatan hade han gått in av egen rankning”

Mikael Ymer.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Tidigare världstvåan i tennis, Magnus Norman.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Maria Strandlund Tomsvik.
Foto: DANIEL STILLER / © BILDBYRÅN

Mikael Ymer valde att inte ta ett wildcard till Swedish Open i Båstad – och gav därefter en kaxig förklaring till varför.

– Samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan, säger Ymer i en intervju med Tennisportalen.

Ett uttalande som inte fallit väl ut i tennis-Sverige. 

– Hade han varit Zlatan kanske han hade gått in av egen rankning, säger tidigare världstvåan och tävlingsdirektör för tävlingen, Magnus Norman till Sveriges Radio.

Mikael Ymer kommer inte till spel när Swedish Open drar i gång i Båstad den 4 juli. Sverigeettans uttalande om varför har rört upp känslor, inte minst hos tävlingsdirektören och tidigare världstvåan i tennis, Magnus Norman.

– Jag förstår inte riktigt vad han menar. Jag hoppas ju att Mikael kommer till den nivån som Zlatan har hållit i många många år, men faktum är ju den att Mikael inte gick in i tävlingen i år av egen rankning. Hade han varit Zlatan kanske han hade gått in av egen rankning, han har lite kvar där att bevisa, säger Norman till P4 Värmland.

”Hoppades det var ett skämt”

Även TV-kommentatorn Maria Strandlund Tomsvik reagerade när hon hörde uttalandet.

– När jag hörde om det och gick in och läste om det så hoppades jag att det skulle vara ett skämt. Det är inte rimligt på något sätt och inte heller en attityd som är särskilt härlig, säger hon till Radiosporten.

– Jag har ju känt Micke och han har alltid varit mån om att vara en förebild, och därför rimmar det här så dåligt med det, säger Strandlund Tomsvik.

TV: Tränas av Jonas Björklund – nu siktar hon mot toppen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.