Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greta Thunbergs tydliga markering mot Federer

Foto: GRANT WINTER, VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/UK SPORTS PICS LTD WWW.IMAGO-IMAGES.D
Foto: EMILIO NARANJO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Roger Federer sponsras av den schweiziska banken Credit Suisse som investerar i fossilbränsle.  

Det gillas inte av miljöaktivisten Greta Thunberg – som nu markerar mot tennisstjärnan. 

Greta Thunberg har blivit en av världens största personligheter efter att under flera år har demonstrerat för ett bättre klimat. Den svenska 17-åringen har bland annat riktat mot USA:s klimatpolitik – och fick därefter utså stark kritik från USA:s president Donald Trump. 

”Så löjligt. Greta måste jobba på sina aggressionsproblem, sen gå på bio med en kompis. Chill Greta, Chill!”, skrev USA:s president på Twitter. 

Nu fortsätter den svenska 17-åringen att markera på sina sociala medier – den här gången riktar hon kritik mot en av världens största idrottsmän, Roger Federer. 

Federer sponsrad av Credit Suisse

Den schweiziska tennisstjärnan är sponsrad av Credit Suisse. Sedan 2016 har banken investerat drygt 540 miljarder kronor i fossila bränsleföretag som påverkar miljön negativt. 

Det uppmärksammas av miljöorganisationen 350.org som ifrågasätter banken och Roger Federer genom ett tweet där de ställer sig frågande till tennisstjärnan om han verkligen stöder bankens kontroversiella investering. Organisationen skriver sedan i en tagg ”Dags att vakna Roger”. 

Greta Thunberg retweetade därefter 350.orgs inlägg för att visa sitt stöd för kritiken mot tennisstjärnan som just nu förbereder sig för årets första grand slam-turnering i Melbourne, Australien. 

På fredagen skrev Thunberg i The Guardian att hon, tillsammans med 20 andra klimataktivister, uppmanar att världens ledare, företag, banker, institutioner och regeringar sätter ett stopp för investeringar i och subventioneringar av fossila bränslen.

https://twitter.com/350Europe/status/1214843923329363970

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.