Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Glider mig ur händerna – så det är frustrerande”

Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LINDSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

Inga svenskor är kvar i singelturneringen i Swedish Open. 

Johanna Larsson föll i en dramatisk match mot Alexandra Krunic. 

– Frustrerande, säger svenskan. 

Johanna Larsson var den enda svenska som hade tagit sig till kvartsfinal i Swedish Open efter två övertygande segrar. På fredagen väntade 113-rankade Aleksandra Krunic som blev för tuff. 

Serbiskan hade matchbollar i det andra setet, men Larsson lyckades ta matchen till ett avgörande där svenskan hade en 4–3-ledning. Men då förlorade Larsson tre raka gem och förlusten var ett faktum. 

– Det var en matchbild som jag hade förväntat mig. Hon höll i bollen, rörde sig bra och gjorde det allmänt bra där ute. Det var synd. Jag sätter mig i en position där jag har chansen att vinna matchen. Men det bara glider mig ur händerna så det är frustrerande, säger Johanna Larsson som föll med siffrorna 4-6, 7-6, 4-6. 

Lister kvar i dubbeln

Det här var dock den första tävlingen Larsson vinner två matcher i sedan Mallorca Open i juni förra året. 

Veckan i Swedish Open var därmed ett steg i rätt rikting. 

– Jag tycker att jag har spelat väldigt bra, speciellt under de två första matcherna. Även i dag finns det vissa bitar som jag kan ta med mig, men vissa bitar, som min forehand i dag till exempel, är inte tillräckligt bra. 

Alla svenskor är utslagna ur singelturneringen. Cornelia Lister, som spelar tillsammans med Renata Voracova, är dock kvar i dubbelturneringen och spelar semifinal under lördagen.