Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frustrerad Ymer ute ur Swedish Open

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Mikael Ymer är utslagen ur Swedish Open i Båstad. Den 20-årige svensken var chanslös mot den högre rankade chilenaren Nicolas Jarry som vann med 7–5, 6–3.

Den femteseedade Nicolas Jarry blev för svår för lillebror Ymer och tog kommandot redan i första set. Den långe chilenaren (198 cm) trummade på från baslinjen med hårda forehandslag och gick till synes lätt fram till 3–0.

Men Mikael Ymer hittade motmedel, bröt tillbaka och tog sin in i setet. Svensken fick ibland kämpa för sina servegame. Han höll huvudet kallt, fick längd på returerna och vid något tillfälle en tursam nätrullare till sin fördel.

Kontroversiellt domslut

Fast ett kontroversiellt domslut vid ställningen 5–5, stod svensken dyrt. Han förlorade gamet och Jarry kunde sedan bryta fram till setvinst 7–5.

I andra set bröt Ymer Jarrys serve direkt, men när den 23-årige chilenaren bröt tillbaka uttryckte Ymer sin frustration på ute på banan. Genom att skrika och slita i sin tröja.

Även om Ymer sedan följde med servegame för servegame så fick han slita så mycket hårdare än chilenaren och till slut tog orken ut sin rätt i värmen på centercourten.

Serva hem matchen

Jarry bröt Ymers serve till 5–3 och kunde sedan serva hem setet och matchen.

Den 64:e rankade chilenaren är nu vidare till tredje omgången där han får möta fransmannen Jeremy Chardy som slog ut Jarrys toppseedade landsman Cristian Garin.

Kvar i turneringen är den andre svensken, storebror Elias Ymer. Han spelar på torsdagen i andra omgången mot portugisen Joao Sousa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.