Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Folk ligger på sjukhus och riskerar att dö...”

Mikael Ymer under matchen mot brorsan Elias Ymer.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Mikael Ymer nådde sitt mål och skänker 50 000 kronor till kampen mot corona.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Elias Ymer, 24, vann matchen mot Mikael, 24.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Förlust mot storebrorsan Elias.

Men Mikael Ymer, 21, lyckades med sin utmaning och donerar 50 000 kronor i kampen mot corona.

– Jag vill bara kunna hjälpa till. Folk ligger på sjukhus och riskerar att dö. Hälsan kommer före allt, säger han till SVT.

Under söndagseftermiddagen var det äntligen dags för liveidrott igen då Sveriges två främsta tennisspelare, bröderna Ymer, möttes i Kungliga tennishallen.

Matchen var en del i SVT:s satsning ”Utmanarmötet”.

– Vi gör denna specialsatsning eftersom vi vet att många tv-tittare längtar efter liveidrott och en stund av underhållning och avkoppling i en tuff vardag, sa SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson inför matchen.

Och visst blev det underhållande.

Storebror Elias Ymer, 24, tog komfortabelt hem första set med 6-3, men han fick kämpa för det. Mikael Ymer, 21, fortsatte att trycka ut sin storebror i hörnen och på andra sidan nätet började orken tryta.

Det skulle Mikael Ymer få utdelning för senare.

Han tog hem andra set med 7-6 och matchen avgjordes i ett supertiebreak, först till tio.

Mikael Ymer skänker 50 000 kronor

Där kopplade Mikael Ymer, rankad 68:a i världen, greppet och hade ledningen med 8-5, men det var till slut Elias, rankad 201:a, som tog hem det med 10-8.

– Fan, man var nervös där. Vid 5-8 trodde jag att jag hade bränt chansen. Jag och Mikael spelar varje dag. Det är ett krig varje dag. Man vill alltid vinna, säger han till SVT.

Inför avgörandet lovade Mikael Ymer att han, om han lyckades stå för ett serveess i supertiebreak, skulle skänka 50 000 kronor till ”alla hjältar som kämpar mot corona”.

Och visst lyckades han med det.

Förlusten svider, men det finns viktigare saker.

– Jag blev så glad när jag satte den (serven). Jag försöker att leva i nuet och just nu är mitt fokus inte alls på tennis. Jag vill bara kunna hjälpa till. Folk ligger på sjukhus och riskerar att dö. Hälsan kommer före allt. När tennisen kommer i gång så tar jag det då, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.