Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flydde Ryssland i panik – kan stängas av i tre år

Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN

49–rankade Sam Querrey befann sig i Sankt Petersburg tillsammans med familjen för att spela ATP–tennis.

Då testade han, hustrun och deras åtta månader gamla son positivt för corona.

Querrey flydde då landet i privatjet och befinner sig nu på okänd ort, meddelar journalisten Ben Rothenberg på Twitter. 

Sam Querrey, hans fru Abby och deras son Ford befann sig samtliga i Sankt Petersburg under veckan då Querrey skulle delta i ATP–turneringen. 

Inför andra rundan och mötet med Denis Shapovalov testade dock hela familjen Querrey positivt för corona. Det inledande beskedet var att trion skulle sättas i karantän på lyxhotellet Four Seasons, vilket man också enligt uppgift var villiga att göra. 

Fixade en privatjet – och stack

Det vände dock tvärt när Sam Querrey mottog ett samtal från ryska myndigheter som meddelade att familjen skulle komma att besökas av läkare, samt att sjukhusbesök var nödvändigt om någon av dem uppvisade symtom. 

Paret Querrey ville inte under några som helst omständigheter skiljas från sin son, varpå Sam Querrey ordnade en privatjet som tog familjen ut ur landet. Samtliga befinner sig nu på okänd ort – ATP-touren är starkt kritisk till Sam Querreys agerande och kan komma att bestraffa den 49–rankade amerikanen med 100 000 dollar i böter, samt i värsta fall med en avstängning i upp till tre år. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.