Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem spelare tvingas lämna efter smitta

Foto: YOAN VALAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SZWARC HENRI/ABACA / STELLA PICTURES/SZWARC HENRI/ABACA

Fem spelare utesluts ur tennisturneringen Franska mästerskapen kvaltävlingar eftersom två spelare och en tränare testat positivt för covid-19.

Kvalmatcherna startar under måndagen medan huvudturneringen börjar den 27 september.

”Tävlingsledningen för Roland Garros kan bekräfta att två spelare i kvalturneringen har testat positivt för covid-19 och tre andra spelare har varit i nära kontakt med en tränare som testat positivt. I enlighet med turneringens hälsoregelverk kommer de fem spelarna inte att delta utan i stället isolera sig i sju dagar” skriver det franska tennisförbundet (FFT) i ett pressmeddelande.

Varken FFT eller tävlingsledningen har offentliggjort vilka spelare det rör sig om.

Men Damir Dzumhur bekräftar själv på sin Instagram att han är en av de uteslutna spelarna då hans tränare Petar Popović testat positivt.

”Det här är varför jag inte kan spela Roland Garros. Han fick ingen chans att göra ett andra test och vi är säkra på att det skulle ha varit negativt då han har antikroppar.” skriver bosniern.

5000 personer i publiken

Även i damernas WTA har spelare tidigare stoppats efter att ha haft kontakt med smittade personer. Bland annat stoppades toppseedade dubbelparet Kristina Mladenovic och Timea Babos från spel i US Open i New York. Efter att Mladenovic kommit i kontakt med en spelare som testats positivt för coronaviruset.

Svenska Elias Ymer möter australiern Christopher O'Connell i kvalturneringens första omgång.

5 000 personer kommer att tillåtas i publiken under mästerskapet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.