Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Federers ilska: ”Jag är trött på den där skiten”

Sportklubben: Veckans bästa och sämsta
Foto: SERGEI VISHNEVSKII / KOMMERSANT PHOTO / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: SARAH STIER / AP TT NYHETSBYRÅN

Roger Federer anklagas för få fördelar i sitt spelschema.

Efter segern mot Dan Evens i US Open röt världsstjärnan i från.

– Jag har hört den där skiten så många gånger nu och jag är trött på det, säger han enligt Daily Express.

Roger Federer har haft en halvtrög start på US Open – åtminstone i sina inledande matcher.

Såväl mot Sumit Nagal i första rundan, som mot Damir Dzumhur i andra rundan, så tappade schweizaren första set för att sedan vända till seger.

Men i tredje rundan mot britten Dan Evans så tryckte Federer gasen i botten direkt. 

Allt som allt behövde världsstjärnan en timme och 20 minuter på sig för att vinna med 6–2, 6–2, 6–1 mot 58-rankade Evans.

Federer klar för åttondelsfinal i US Open

Britten, som tvingades spela två dagar i rad, förklarade efteråt att Federer hade önskat att spela matchen redan under fredagen och helst först av alla.

Anklagelser som stämmer överens med vad andra spelare har vittnat om tidigare: att Federer har mer att säga till om vad gäller spelschemat än lägre rankade spelare.

Efter matchen reagerade schweizaren mot uppgifterna.  

– Jag kan inte minnas att jag bad om något speciellt. Visst, det kanske är skönt att vara ute i solen, jag vet faktiskt inte. Men det var verkligen inte medvetet. Jag tror inte ens att mitt team önskade en speciell dag, säger han enligt Daily Express.

Federers ilska: ”Trött på den skiten”

Federer fortsätter resonemanget:

– Men det betyder inte att ”Roger vill ha det si och så, Roger får som han vill”. Kom ihåg det. Jag har hört den där skiten så många gånger nu och jag är trött på det, att det är jag som bestämmer allting. Det är turneringen och de sändande tv-bolagen som gör det, säger han.

– Vi (spelare) kan lämna våra önskemål och ha synpunkter. Det är det vi gör. Men jag kommer alltid gå ut på planen när jag förväntas spela, även om det är klockan 4 på morgonen.

I och med segern är Roger Federer vidare till åttondelsfinal.

Det är även världstrean Karolina Pliskova i damsingeln – även om hon fick kämpa betydligt hårdare innan hon fick smaka på segerns sötma. 62-rankade tunisiskan Ons Jabeur blev en oväntat hård nöt att knäcka för tjeckiskan som till slut vann med 2–1 i set (6–1, 4–6, 6–4).

Här är fler av dagens sportnyheter.