Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Federers hårda fest: "Jag minns ingenting"

Roger Federer festade rejält efter sin historiska seger i Wimbledon
Foto: INSIGHT MEDIA / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURES
Det avslöjade han på en presskonferens dagen efter segern
Foto: ADAM DAVY / AP TT NYHETSBYRÅN

Roger Federer, 35, kröntes till Wimbledon-mästare efter att ha besegrat Marin Čilić.

Och det blev en lång festkväll för tennislegendaren. Federer berättar att han firade titeln inpå småtimmarna och vaknade upp med en rejäl huvudvärk.

– Mitt huvud värker. Jag minns ingenting av vad som hände i går kväll, säger Federer till The Telegraph.

Roger Federer kröntes till Wimbledon-mästare på söndagen för åttonde gången i karriären efter att ha utklassat Marin Čilić. 

– Det är speciellt att spela och vinna här. Det är så många legender som har spelat på det här gräset, sa Federer efter segern.

Ingen har någonsin tagit så många titlar i Wimbledon, och på det blev han också den äldsta att vinna en Wimbledon-titel.

– Det är helt otroligt att jag klarade det. Jag var inte säker att jag skulle nå en ny final här, men jag hoppades och trodde på det hela tiden. Det är helt fantastiskt, säger Federer i Eurosport.

Finalen mot det kroatiska hoppet Marin Čilić blev en relativt osvettig resa mot triumfen, och segersiffrorna skrevs till 3-0 i set (6-3, 6-1, 6-4).

Firade inpå småtimmarna

Roger Federer firade sin 19:e Grand Slam-titel i karriären med en vild festnatt. Det började med en traditionsenlig segermiddag med den kvinnliga Wimbledon-vinnaren Garbine Muguruza. 

Enligt The Telegraph kom Federer hem först vid 05-tiden på morgonen och berättade senare i en intervju att han vaknade upp med en rejäl huvudvärk.

– Mitt huvud värker. Jag minns ingenting vad som hände i går kväll. Jag drack nog för många olika drinkar. Vi gick till en bar där jag träffade mina vänner. Vi var omkring 30 till 40 personer på plats, berättar stjärnan för The Telegraph. 

– Vi hade en magisk kväll. Jag gick och la mig vid 05-tiden på morgonen, när jag vaknade mådde jag inte bra. Jag hade väldigt ont i huvudet. Men vi hade i alla fall en bra kväll tillsammans.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.