Roger Federer festade rejält efter sin historiska seger i Wimbledon Foto: INSIGHT MEDIA / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURESRoger Federer festade rejält efter sin historiska seger i Wimbledon Foto: INSIGHT MEDIA / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURES
Roger Federer festade rejält efter sin historiska seger i Wimbledon Foto: INSIGHT MEDIA / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURES
Det avslöjade han på en presskonferens dagen efter segern Foto: ADAM DAVY / AP TT NYHETSBYRÅNDet avslöjade han på en presskonferens dagen efter segern Foto: ADAM DAVY / AP TT NYHETSBYRÅN
Det avslöjade han på en presskonferens dagen efter segern Foto: ADAM DAVY / AP TT NYHETSBYRÅN

Federers hårda fest: "Jag minns ingenting"

Publicerad

Roger Federer, 35, kröntes till Wimbledon-mästare efter att ha besegrat Marin Čilić.

Och det blev en lång festkväll för tennislegendaren. Federer berättar att han firade titeln inpå småtimmarna och vaknade upp med en rejäl huvudvärk.

– Mitt huvud värker. Jag minns ingenting av vad som hände i går kväll, säger Federer till The Telegraph.

Roger Federer kröntes till Wimbledon-mästare på söndagen för åttonde gången i karriären efter att ha utklassat Marin Čilić. 

– Det är speciellt att spela och vinna här. Det är så många legender som har spelat på det här gräset, sa Federer efter segern.

Ingen har någonsin tagit så många titlar i Wimbledon, och på det blev han också den äldsta att vinna en Wimbledon-titel.

– Det är helt otroligt att jag klarade det. Jag var inte säker att jag skulle nå en ny final här, men jag hoppades och trodde på det hela tiden. Det är helt fantastiskt, säger Federer i Eurosport.

Finalen mot det kroatiska hoppet Marin Čilić blev en relativt osvettig resa mot triumfen, och segersiffrorna skrevs till 3-0 i set (6-3, 6-1, 6-4).

Firade inpå småtimmarna

Roger Federer firade sin 19:e Grand Slam-titel i karriären med en vild festnatt. Det började med en traditionsenlig segermiddag med den kvinnliga Wimbledon-vinnaren Garbine Muguruza. 

Enligt The Telegraph kom Federer hem först vid 05-tiden på morgonen och berättade senare i en intervju att han vaknade upp med en rejäl huvudvärk.

– Mitt huvud värker. Jag minns ingenting vad som hände i går kväll. Jag drack nog för många olika drinkar. Vi gick till en bar där jag träffade mina vänner. Vi var omkring 30 till 40 personer på plats, berättar stjärnan för The Telegraph. 

– Vi hade en magisk kväll. Jag gick och la mig vid 05-tiden på morgonen, när jag vaknade mådde jag inte bra. Jag hade väldigt ont i huvudet. Men vi hade i alla fall en bra kväll tillsammans.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag