Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Federers besked om framtiden och 2020

Foto: ALY SONG / BILDBYRÅN REUTERS X01793
Foto: WU GANG VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Det har spekulerats om att Roger Federer just nu är inne på karriärens sista säsong som professionell tennisspelare.

Men nu ger tennislegendaren beskedet alla fans har önskat.

Den 20-faldige grand slam-vinnaren fortsätter spela även nästa år – där ett OS-guld i Tokyo hägrar.

– Vi kysstes under under OS 2000, så varje olympiad är speciell för oss, berättar schweizaren i en intervju med CNN Sport.

Roger Federer är världens bästa tennisspelare genom tiderna och har varit en toppspelare på ATP-touren i drygt 15 år. Men under de senaste åren – när schweizaren har kommit upp i åldern – har det spekulerats om 38-åringen är nära ett avslut på karriären. 

Dock är inte Roger Federer nöjd ännu. I en intervju med CNN Sport berättar den nuvarande världstrean om beslutet att fortsätta spela professionellt även under 2020 där OS i Tokyo väntar.

Där kan schweizaren ta sitt första individuella OS guld – en av få titlar han fortfarande saknar. 

– Jag var tvungen att ta mig tid att prata med min fru, mitt team och lyssna på mitt hjärta - vad vill jag egentligen göra? Jag var också tvungen göra ett passande schema med spel på grus, gräs och hardcourt. Sedan har jag alltid vetat att jag vill spela OS i Tokyo, men var inte säker om jag kunde spela allt eftersom jag inte är så ung längre. Men jag kände att jag kunde spela OS, så varför inte göra det?, säger han till CNN. 

Roger Federers besked om framtiden

Roger Federer berättar att han har funderar på sin framtid under en längre tid – och att tiden med familjen har varit avgörande för hans beslut om fortsatt spel, men även kärleken har spelat sin roll. 

– Det är alltid det största beslutet. Kommer ni (familjen) till Japan? Eller ska jag vara ensam i två veckor? Jag gillar inte att vara ensam utan min familj. Vi har rest så mycket, jag och Mirka, och det största bekymret för oss är barnen. Vi vill inte stressa dem och ta med dem världen runt. Vi reste mycket under det förra året och vi tar det lite lugnare i år, säger Federer och fortsätter: 

– Men hon (Mirka) ville verkligen åka tillbaka till Japan. Hon vet vad OS betyder för mig. Vi träffades under OS 2000 och kysstes där för den första gången och varje OS efter det har varit speciellt för oss och det gjorde riktigt ont att inte spela i Rio de Janeiro under 2016 på grund av en knäskada. 

Men OS är inte den enda turneringen Federer kommer spela. I intervjun berättar 38-åringen även att kommer att spela grand slam-turneringarna Franska Öppna, Wimbledon och US Open. 

Under 2019 har Federar vunnit tre ATP-titlar och tog sig även till Wimbledon-finalen där han spelade en episk match mot Novak Djokovic som varade i fem set.