Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Federer hintar om ett slut på karriären

Foto: DITA ALANGKARA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TESS DERRY / STELLA PICTURES / PA
Foto: PETER KLAUNZER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Roger Federer har dominerat tennisscenen i närmare 20 år. 

Men den rådande coronopandemin kan sätta stopp för en framtida satsning. 

– Jag är i slutet av min karriär, säger schweizaren till SRFSport. 

Men stjärnan utesluter inte en satsning mot OS i Tokyo 2021. 

Den 20-faldige grand slam-vinnaren, som fyller 39 år i augusti, kommer att missa resterande del av säsongen 2020 när den startar om i augusti. 

Federer genomgick en operation på sitt högra knä i februari, men tvingades till ytterligare operation när återhämtningen inte gick som planerat. 

”Jag planerar att bli 100 procent redo att spela på högsta nivå. Jag kommer att sakna mina fans och touren mycket, men jag hoppas vara tillbaka under inledningen av säsongen 2021”, skrev stjärnan i samband med beskedet att han missar resten av säsongen. 

”Slutet av karriären”

Men i intervju med SRFSport, som återges i The Sun, hintar Roger Federer om att slutet på karriären kan vara närmare än så. 

– Det är redan klart att jag är i slutet av min karriär. Jag kan inte säga hur läget är om två år, säger han och fortsätter: 

– Det är därför jag planerar år efter år. Jag är fortfarande lycklig just nu. Men när kugghjulen inte snurrar längre kommer jag att sluta. Det kommer att bli ett väldigt intressant steg till att alltid jobba med något hela tiden till att bara spela med kolleger. 

Saknar OS-guld i singel

Roger Federer har vunnit allt som går att vinna i tennis – förutom ett OS-guld i singel. Under OS i Peking vann han tillsammans med Stan Wawrinka guldet i dubbel efter seger mot Thomas Johansson och Simon Aspelin i finalen – men fyra år senare föll han tungt mot Andy Murray i singelfinalen i London. 

– OS är alltid speciellt. Det kommer bli spännande att se hur OS i Tokyo kommer att vara om det nu kommer att genomföras. Så klart jag vill ha en medalj där. Sen spelar det ingen roll om den kommer i singel, dubbel eller mixed, säger han och fortsätter: 

– Men jag är inte där än. Om du har varit på touren under 20 år är du bara glad om du får fortsätta ytterligare ett år. Förberedelserna till ett OS börjar ungefär tre månader innan spelen börjar. Innan det är det ingen idé att tänka på det. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.