Federer föll efter en jätterysare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: JAMES GOURLEY/BPI/REX/SHUTTERSTO / JAMES GOURLEY/BPI/REX/SHUTTERSTO REX FEATURES

Roger Federer hade inte förlorat ett set i Wimbledon sedan 2016. 

Mot sydafrikanen Kevin Anderson hade han 2-0 men tappade allt och förlorade. 

Detta efter ett sensationellt sista set. 

Roger Federer hade slaktat allt motstånd i Wimbledon och inte förlorat ett enda set fram till kvartsfinalen. Där ställdes den åttafaldiga mästaren mot sydafrikanen Kevin Anderson, som i sin tur bara förlorat bara förlorat ett. 

Andersons största framgång i karriären är när han i fjol tog sig till final mot Rafael Nadal i US Open där han dock förlorade i tre raka set. 

Federer inledde matchen på bästa sätt. 6-2 i första efter imponerande tennis från schweizaren. 

Därefter blev det krångligare. Det andra setet tog Federer hem efter 7-5 i tiebreak men sedan kom tappet. Den åttaseedade Anderson vann både det tredje och det fjärde setet och utjämnade matchen. 

Respektlös tennis från Anderson

Federer såg trög ut och förlorade initiativet samtidigt som Anderson uppträdde på ett mycket imponerande sätt. Sydafrikanen spelade respektlöst och såg ut att växa ju mer vittring han fick. 

Ingen av spelarna lyckades ta hem sina servegame särskilt enkelt utan båda fick kämpa hårt för sina poäng. Framför allt i det sista setet som blev en gastkramande historia. 

I det åttonde gamet med ledning 4-3 låg Federer under 0-40 men lyckades ta ikapp och själv skaffa sig fördel. Efter många turer fram och tillbaks lyckades dock Anderson knipa gamet. 

Senare i matchen fick Federer möjligheten att skaffa sig två matchbollar men han snubblade till vid baslinjen vilket möjliggjorde Anderson att kvittera till 6-6. 

Förlorade inte ett set i fjol

Den längsta matchen i Wimbledons historia är den mellan John Isner och Nicolas Mahut 2010. De höll på i hela elva timmar efter att det sista setet slutade 70-68.

Riktigt så länge pågick inte mötet Federer-Anderson men det sista setet slutade 13-11 till sydafrikanens favör. Federer ute ur Wimbledon efter att ha förlorat sina första set sedan 2016. 

Det var två tröttkörda herrar som tackade varandra för en god match. Publikfavoriten Federer hade ett stort stöd men Anderson fick välförtjänta applåder efter bragdinsatsen. 

– Att slå Federer i Wimbledon är något jag alltid kommer minnas. Jag försökte bara intala mig själv att det här skulle bli min dag, säger Anderson efter segern. 

Anderson kommer ställas mot segraren i matchen Milos Raonic-John Isner. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.