Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Federer fick slita för segern i comebacken

Foto: PAUL ZIMMER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PAUL ZIMMER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Efter 13 månader är Roger Federer tillbaka. 

Men den gamle tenniskungen fick slita hårt för segern mot britten Dan Evans.

7–6, 3–6, 7–5 blev schweizarens segersiffror efter en nästan två och en halv timme lång fajt i Qatar Open i Doha.

Federer, som fyller 40 senare i år, spelade sin senaste match när han förlorade semifinalen i Australian Open i början av förra året och har sedan dess genomgått två knäoperationer. 405 dagar efter sortin i Melbourne krävdes det tiebreak, och tre setbollar för Federer, innan första set var över.

Evans vann sedan andra set, innan Federer kom tillbaka och tog hem skiljeset och matchen inför 20-procentigt fyllda läktare i Doha.

Efter seger sade Federer att han ”inte kunde bry sig mindre om utgången” och att det ska bli intressant att se hur kroppen känns dagen efter matchen.

”Väldigt nöjd över det”

– Det känns bra att vara tillbaka, att stå här oavsett om det hade blivit seger eller förlust. Det är väldigt kul, säger Federer som delar rekordet på 20 grand slam-titlar med Rafael Nadal.

– Jag är väldigt nöjd över hur jag hanterade de tuffa lägena, jag tycker inte att mitt spel började vingla då.

För Federer var det också första matchen sedan coronapandemin startade.

– Jag har lätt för att glömma många saker... som att jag bad om en handduk och de kunde inte ge mig den på grund av (corona)reglerna, säger han.

I och med segern mot Evans är Federer, som stod över första omgången, redan framme i kvartsfinal. Där väntar georgiern Nikoloz Basiljasjvili.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.