Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-frun: "Han var mitt livs kärlek…"

Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
Foto: AP / AP TT / NTB SCANPIX
Foto: / GAMMA/IBL

De gick skilda vägar 1984 efter fyra års äktenskap.

Men Mariana Simionescu har inte glömt bort Björn Borg.

– Jag vet inte om jag var det för honom, men han var mitt livs kärlek, säger hon enligt Daily Mirror. 

Har du tänkt se den nya Björn Borg-filmen?

1976 vann Björn Borg Wimbledon för första gången.

Det var också året då han föll för den rumänska tennisspelaren Mariana Simionescu.

De flyttade ihop i Monaco och fyra år senare gifte de sig med varandra, ett äktenskap som varade i fyra år. 1984 gick de båda isär, men Mariana Simionescu har inte glömt bort de fina åren med Borg.

För nån vecka sen återförenades hon med tennissikonen i Stockholm under premiären av filmen "Borg".

Hon minns tillbaka på sommaren då de träffades i Paris.

– Det var den bästa tiden någonsin. Både för Björn och för mig. Det var som att man drömde, eller flög. Vi var kära och det var vackert, det var mitt livs mest spännande tid. Jag var så kär att jag knappt kom ihåg mitt namn, säger hon enligt tidningen.

"Björn Borg var mitt livs kärlek"

Enligt Daily Mirror bor hon i dag med sin mamma i Monaco och har bilder på henne själv och Borg uppsatta på väggarna i hemmet.

– Björn var väldigt, väldigt fin. Allt med honom var trevligt, eftersom han var så ödmjuk. Men jag visste hur jag skulle locka fram känslorna i honom. Jag vet inte om jag var det för honom, men han var mitt livs kärlek, säger Mariana Simionescu.

Björn Borgs ärkefiende John McEnroe är en central figur i filmen om den svenske tennisstjärnans liv.

Kritiken mot filmen om Borg

Men den 58-årige amerikanen är inte speciellt imponerad av filmen.

– Tyvärr, jag önskar att jag kunde säga att det är en bra film, men jag tycker inte att det är en bra film. Jag är ledsen, säger McEnroe enligt The Telegraph.

– De hittade på grejer i filmen. Massor av grejer. Om de nu ville få mig att framstå som en idiot, hade de kunnat komma med några bättre exempel. Riktiga exempel. Nu har de hittat på flera grejer, säger han.

Björn Borg tillbringar för närvarande helgen tillsammans med John McEnroe i Prag, Tjeckien, där uppvisningsturneringen Laver Cup med världens bästa spelare avgörs. Borg är kapten för "Lag Europa" med McEnroe är kapten för "Lag Övriga Världen".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.