Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eurosport sänder Stockholm Open

Foto: JULIEN DE ROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Svenskhoppet Mikael Ymer ska utmana världsstjärnorna i Intrum Stockholm Open.

Nu kan SportExpressen berätta att Eurosport och Kanal 9 sänder tävlingarna från Kungliga Tennishallen.

På söndag om en vecka startar årets upplaga av Intrum Stockholm Open.

SportExpressen har tidigare avslöjat att Juan Martin Del Potro och Fabio Fognini blir två av affischnamnen i årets turnering. För två veckor sedan stod det också klart att Grigor Dimitrov får ett wild card – precis som svenskhoppet Mikael Ymer.

Ymer kommer från en Challenger-seger i franska Orléans och är nu rankad 83:a i världen – hans bästa ranking i karriären. Arrangörens förhoppning är också att kunna ge storebror Elias Ymer ett wild card, förutsatt att han blir kvitt sin skada i tid till turneringsstart.

Eurosport sänder Intrum Stockholm Open 2019

Nu står det också klart att Discovery Networks Sweden har säkrat sändningsrättigheterna till Intrum Stockholm Open.

Hela tävlingen kommer att sändas på Eurosport och Kanal 9 samt i Eurosport Player. Finalhelgen kommer att ramas in med en studio som leds av Tommy Åström och Jonas Björkman.

– Stockholm Open är i mina ögon en av de mest klassiska tennisturneringar vi har i landet och det ska bli extra kul att se Mikael Ymer i turneringen, säger Hanif Hosseini, sportchef Discovery Networks Sweden och Eurosport.

Utöver bröderna Ymer kan en tredje svensk eventuellt dyka upp i Intrum Stockholm Open. Tidigare världsnian Joachim ”Pim-Pim” Johansson gör vid 37 års ålder en oväntad comeback i förkvalet till turneringen som inleds på tisdag. Två spelare från förkvalet får en plats i kvalet till huvudturneringen.