Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Enqvist blir inte ny tränare för Gulbis

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Enqvist
Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån
Gulbis
Foto: Yoan Valat / Epa / Tt

Thomas Enqvist blir inte ny tränare till Ernest Gulbis.

Efter en testvecka tillsammans beslutade duon att inte fortsätta samarbetet.

– Vi har olika syn på hur han skulle arbeta, säger Enqvist till SportExpressen.

Många är de svenska tränarnamnen på touren.

I flera veckor har det rapporterats om ytterligare ett tillskott: att Thomas Enqvist ska träna tidigare världstian Ernests Gulbis. Men så blir inte fallet.

Svensken gjorde en provvecka tillsammans med letten i Monaco och var då positiv. Men nu berättar Enqvist att man inte har valt att fortsätta samarbetet.

– Vi gjorde två veckor tillsammans, men det blir ingen fortsättning.

"Måste dra åt samma håll"

– För mig är det viktigt att man har samma filosofi och tänk som tränare och spelare. Jag tycker det är jätteroligt att coacha, men då måste man ha en funktion och dra åt samma håll som spelaren.

Den karismatiske Gulbis går igenom en av sina tyngre perioder i karriären, resultatmässigt. Under 2015 har letten 1-11 i matchfacit så här långt.

– Han har en otroligt tung period just nu. Vi hade lite olika syn på hur han skulle arbeta för att ta sig ur den. Som tränare har jag ett ansvar att vara ärlig med min syn på det, så att man inte bara håller med i början. Då blir det bara fel. Men Gulbis är en bra kille. Jag önskar honom lycka till, säger Enqvist.

Thomas Enqvist kommer att arbeta som expert för Eurosport under Franska Öppna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.