Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter succén: Borgs jättechans i Spanien

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Leo Borg har fått ett wild card till challengerturneringen i Marbella. 

Och tennistalangen får räkna med att jämföras med sin pappa Björn när han tar sig upp på den internationella scenen.

– Det har aldrig hänt att jag har sökt på honom på Youtube, har Leo Borg tidigare sagt.

Leo Borg, född 2003, är en av Sveriges största tennistalanger.

I slutet av februari vann han en internationell juniorturnering, Brasil Juniors Cup i Porto Alegre, och därefter reste han till Dominikanska republiken och tog sig till final i ytterligare en turnering.

Leo Borg är rankad som den tolfte bästa junioren i världen och nu ska han återigen försöka slå sig in på ATP-touren. Han har fått ett wild card till den kommande challengerturneringen i Marbella som startar den 29 mars. 

Det blir tredje gången som han deltar i challengertouren. De båda tidigare gångerna har han förlorat i första rundan – mot Chun-hsing Tseng från Taiwan och mot letten Ernests Gulbis.

Leo Borg om sin pappa

Leo Borg har valt samma sport som sin pappa Björn men han vill inte jämföras med en av världens bästa spelare genom tiderna.

– Jag har en tvåhandsbackhand som min pappa men jag vill hitta min egen stil. Det har aldrig hänt att jag har sökt på honom på Youtube. Jag försöker distansera mig från det. Det har gått som bäst för mig när jag inte tänker på jämförelserna som folk kan göra och jag vill bara gå min egen väg, sa Leo Borg förra året enligt canaltenis.com.

Det var tufft att leva upp till efternamnet tidigare.

– Det var kostsamt för mig i början av min juniorkarriär men nu vet jag mycket bättre hur jag ska hantera det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.